5 redenen om een elektrische deken aan te schaffen

De winter is in aantocht. De dagen worden korter en kouder. Hier rennen we ‘s ochtends naar de badkamer om met een hete douche de dag te beginnen. Bart en ik kunnen het allebei erg koud hebben. Maar vooral ik maak me schuldig aan het ongevraagd opwarmen met mijn ijskoude handen onder zijn warme trui. Dat komt je vast wel bekend voor. In bed gaat het juist andersom. Ik ga vaak een uurtje eerder slapen dan Bart. Tegen de tijd dat ik het bed eindelijk opgewarmd heb, komt hij zijn ijsklomp voeten bij me opwarmen. Ben ik meteen weer wakker. We kunnen er gelukkig om lachen maar er zijn natuurlijk oplossingen voor dit soort koude momenten. De elektrische deken is geen nieuw begrip en toch hadden wij er niet aan gedacht om er een aan te schaffen. Terwijl het zo ontzettend cosy is.

Een deken die zichzelf opwarmt is er niet alleen voor in bed. Er zijn namelijk ook bovendekens die je op de bank of buitenshuis kunt gebruiken. Hierbij 5 redenen waarom je zo’n heerlijk warme¬†deken aan zou kunnen schaffen:

1: Niets zo lekker als in een opgewarmd bed kruipen. Leg de elektrische deken een half uur voor je gaat slapen op je matras. Terwijl jij de laatste klusjes in de badkamer doet (make up eraf halen en m’n haren op een knot) wordt het bed heerlijk warm op temperatuur gebracht. Vergeet de deken niet uit te zetten voor je echt gaat slapen. Je lichaam warmt gedurende de nacht vanzelf op.

2: Heb je er een lange werkdag op zitten, ben je net door wind en weer van de supermarkt naar huis gelopen en verkleumd door de kou? Pak er dan een bovendeken bij en nestel jezelf op de bank. Tegen de tijd dat je aan het eten gaat beginnen ben je weer helemaal opgewarmd.

3: Er zijn van die winterdagen dat het zonnetje volop schijnt maar het echt te koud is om buiten te zitten. Wat zonde is want een frisse neus halen in de tuin is wel zo lekker. Als je een bovendeken over je benen legt is het ineens zo koud niet meer. Theetje erbij en je kan heerlijk in de tuin zitten.

4: Douchen doe ik elke ochtend. ‘s Avonds in bad gaan wordt gezien als een ontspannen moment. Is ook zo. Ik ontspan al bij het idee om in warm water te liggen. Aangezien ik het bijna altijd koud heb is onze waterrekening aanzienlijk hoog. Ik ben eens gaan rekenen wat voordeliger is. De elektrische deken bespaart energie en water. Dus in plaats van elke dag een ontspannen bad te nemen, kruip ik voortaan in een verwarmd bed met een boek en neem ik nog eenmaal per week een bad.

5: Volgens Bart is een elektrische deken ideaal om de bevroren voorruit van de auto mee te ontdooien. Ik zou dat zelf sterk afraden. De deken is hier absoluut niet voor bedoeld. Hij moet droog blijven. Ik zeg maar zo, van voorruiten krabben krijg je spierballen. Maar wat is dan de vijfde reden om zo’n deken aan te schaffen? Ik denk dat er geen vijfde reden meer nodig is. Een deken die zichzelf opwarmt, behaaglijk is en voor ontspanning zorgt, die heeft zichzelf al bewezen.

Ook op zoek naar een deken die jou opwarmt? Onze elektrische deken is van Inventum en is te koop bij onder ander Bol.com en Blokker. Op de website van Inventum vind je alle technische informatie. Hij heeft bijvoorbeeld 9 warmtestanden, aparte lichaams- en voetverwarming en je kan hem tot 12 uur instellen. Wij willen niet meer zonder.

 

16 november 2018 | Foto’s M.E