Always Kalanchoë

Mijn blogposts gaan veelal over woonaccessoires, nieuwe woonmerken en hippe meubelstukken. Af en toe schrijf ik over de planten op onze zonder maar eigenlijk gaat het daar te weinig over. Planten hebben afgelopen jaren volop bewezen dat ze onmisbaar zijn in ons interieur. Het hebben van een plant werd een rage; een modeverschijnsel. Wij hebben onze planten voornamelijk op de zolder-slaapkamer staan vanwege het vele daglicht dat ze er krijgen. Vooral onze tropische planten doen het daar goed. Wakker worden in een groene oase is heerlijk, alsof je buiten hebt geslapen. Reden te meer dus om een nieuwe plant op onze slaapkamer te verwelkomen. Ik heb het over de Kalanchoë.

Ik ga er niet omheen draaien. De Kalanchoë lijkt in de verste verte niet op een cactus of palm. Het is een plant die veel mensen doet denken aan het interieur van opa en oma in de jaren tachtig. Mijn oma’s hadden soortgelijke planten staan en op een gegeven moment zijn ze uit de woonkamers verdwenen. Zonde, want ik vind deze vintage plant erg leuk. Hij doet me denken aan die fijne tijd toen ik nog een klein meisje was en dat ik de planten bij mijn opa en oma water mocht geven. Alle vensterbanken stonden er vol mee, van het begin tot aan het eind gevuld met vetplanten. Dat we er nu een in de slaapkamer hebben staan vind ik serieus een mooi geschenk. Een herinnering aan vroeger in het hippe jasje van nu. Want uiteraard zijn er tegenwoordig weer heel wat nieuwe soorten Kalanchoë bijgekomen.

Misschien vraag je je af waarom we hem niet in de woonkamer hebben gezet. Goede vraag waar ik een nuttig antwoord op kan geven, ik wist het namelijk ook niet maar het is echt nuttig. De Kalanchoë zet ‘s nachts CO2 om naar zuurstof. Dus terwijl jij een dutje doet, word je omgeving gevuld met frisse zuurstof. Het is wetenschappelijk bewezen dat je beter slaapt met verse lucht. Eigenlijk zouden we dus allemaal zo’n handige plant op onze slaapkamer kunnen zetten. Behalve dat hij je beter laat slapen is hij ook nog eens erg leuk. Uiteraard hebben wij een witte, want die past goed bij het interieur, maar er zijn tal van kleuren en soorten verkrijgbaar. Ik ben me er eens in gaan verdiepen en ik vond wel 200 verschillende soorten.

Geen groene vingers? Weg met dat smoesje. Je hoeft de Kalanchoë maar eenmaal in de 1 a 2 weken water te geven. Af en toe pluk je de dorre bloempjes er tussenuit en meer hoef je niet te doen. Super makkelijk in onderhoud dus. En wist je dat ze er ook voor in de tuin zijn? Hij vindt het fijn om niet te koud te overwinteren. Haal hem naar binnen of bewaar hem in een kas. Hoe simpel wil je het hebben? Mocht je toch nog vragen hebben of een speciale soort Kalanchoë zoeken, dan kan je alles terugvinden op Kalanchoe.nl Ik weet zeker dat je overtuigd raakt van zoveel moois.

2 november 2017 | Foto’s M.E