Armbreien

Huh? Wat?¬†Aambeien? Nee joh! Armbreien. Ik moest het een paar keer herhalen toen ik mijn familie vertelde over de workshop armbreien bij Homelovv in De Bilt. Ik had er zelf ook nog nooit van gehoord en ben altijd in voor iets nieuws. Bovendien wilde ik al een tijdje zo’n dik gebreid kleed maar ik vond ze te duur. Een buitenkans dus om voor een leuke prijs je eigen dikke winterplaid te leren breien. En zoals de naam het al zegt, heb je geen breinaalden nodig. Je gebruikt gewoon je armen!

Het is raadzaam om je sieraden af te doen en een t-shirt te dragen. Op die manier is de wol het makkelijkst te verwerken. Ook kan je de stoel of bank aan de kant schuiven want je houding is het beste met je kont op de grond. Dus daar zaten we gisteravond; allemaal met een kussen van thuis op de grond in de winkel Homelovv. Lage tafeltjes in het midden met lekkers erop, omringd door allemaal mooie woonaccessoires en leuke mensen. Wat een sfeertje!

Renate van Allerwarmst gaf de workshop. Mocht je twijfelen om een workshop te volgen omdat het je te moeilijk lijkt, dan zijn die zorgen onterecht. Renate is heel duidelijk in haar uitleg waardoor je binnen no time je plaid af hebt. Dan heb ik het over maximaal een uur, want door de dikke wol gaat het breien heel snel. En natuurlijk brei je geen lap van 2 x 3 meter maar een leuk plaid van ongeveer 90 x 120 cm. De maat is afhankelijk van hoe strak of los je breidt. Hoe dan ook wordt het eindresultaat waanzinnig.

Meer over Allerwarmst:

Allerwarmst wil dat jij je thuis voelt in je eigen huis doordat je je omringd met producten die jouw eigenheid weerspiegelen. Allerwarmst gelooft in producten met karakter, producten die zorgvuldig en ambachtelijk gemaakt of samengesteld worden. Producten waarbij jij je thuis voelt. Producten die jouw huis tot een thuis maken.

En natuurlijk nog even een kijkje in de leuke winkel van Homelovv:

Het resultaat, thuis op de bank: