Australië

In mijn vorige post had ik het over mijn wensenlijstje en alle spullen die ik niet nodig heb en zich in ons huis opstapelen. Mijn hoofd raakt er ook steeds voller van. Ik wilde al een tijdje spulletjes verkopen maar het kwam er steeds niet van. Tot ik keer op keer de horror beelden van Australië voorbij zag komen. Doneren wilden we al doen maar ik zat door mijn shopwoede wat krapper bij kas dus huppakee een flink bedrag neerleggen was er niet bij. Maar toen kwam ik in alle chaos op het idee om de spullen die ik had staan te verkopen voor Australië. Zo gezegd en gedaan. De volledige opbrengst van de verkochte spullen (ruim 300 euro) gaat naar het koala opvangcentrum in Australië. Daar worden niet alleen koala’s opgevangen maar ook andere dieren. De branden zijn verschrikkelijk maar niet kunnen vluchten is gruwelijk. Ik hoef niemand te vertellen om hoeveel menselijke en vooral dierlijke slachtoffers het gaat, en dan de bossen! Pff… Ik ben zo ver weg maar hoop met mijn bijdrage iets te kunnen betekenen voor al die mensen die zich met man en macht inzetten om hun habitat te redden.

Womanshealth heeft ook nog een aantal links gedeeld:

Het Wereld Natuur Fonds accepteert donaties voor natuurbeschermingsinspanningen, met speciale aandacht voor koala’s. Het Port Macquarie Koala-ziekenhuis accepteert ook donaties via een GoFundMe-pagina.

Om de dieren en dieren in het algemeen te helpen, inclusief kangoeroes, vluchtende huisdieren en inheemse fauna, zijn hier een paar andere opties:

  • RSPCA startte een ‘bushfire-oproep’ om huisdieren en vee te beschermen tegen Australische branden, en je kunt hier een gift aan doen.
  • WIRES accepteert giften die aftrekbaar zijn voor de belasting en die bestemd zijn voor de bescherming van inheemse dieren

 

10 januari 2020 | Foto’s nos