BABSEE ZONNEBRIL EN LEESBRIL INEEN

Even een heel ander onderwerp dan jullie van me gewend zijn maar wel een leuke vind ik zelf. Nu de dagen weer langer en zonniger worden heb ik vaker mijn zonnebril op. Sowieso draag ik die het hele jaar door. Niets zo vervelend als dat je tijdens het winkelen niet kunt zien wat er in een etalage hangt omdat de zon in je ogen schijnt (Bart zou me hier heel hard om uitlachen maar ik denk dat menig vrouwelijk lezer mij wel begrijpt, bittere ernst dit). Buiten het felle licht vind ik het heerlijk om ongegeneerd vanachter de getinte glazen naar mensen te gluren die voorbij komen. Schoenen beoordelen, tasjes kijken, mezelf verbazen in negatieve of juist positieve zin. Mijn moeder heeft dat ook, wij kunnen urenlang op een terrasje zitten en iedereen bewonderen, af en toe een drankje bestellen en dan weer verder gluren.

Dan kom ik nu op het punt waarom ik deze blog wilde schrijven. Het moment dat mijn moeder op de menukaart wil kijken om iets te bestellen. Bril af, kin omhoog en iets achterover gebogen om te kunnen lezen wat er staat. Waardeloos toch? Natuurlijk kan je bij de opticien een bril met leesfunctie aanschaffen maar die zijn vaak prijzig, hebben een levertijd en als het model uit de mode is dan koop je niet snel even een nieuwe. En dat is juist zo leuk van zonnebrillen zonder sterkte en zonder duur label, dat je elke zomer een ander model koopt passende bij de huidige mode.

Goed nieuws voor degenen voor wie een leesbril noodzakelijk is: Babsee heeft een collectie zonnebrillen samengesteld met (en ook zonder) leesfunctie! Betaalbare, hippe modellen voor zowel mannen als vrouwen met een sterkte die gaat tot +3. Ze zijn 39.95 euro per stuk en zitten in een handig hoesje die trouwens ook te gebruiken is als make-up tasje. Voor mezelf heb ik een model zonder leesfunctie en voor mijn moeder eentje met. Hoewel het vandaag een druilerige dag is zijn wij alvast klaar voor de zonnige dagen.

De zonnebrillen van Babsee zijn onder andere te koop via Babsee.com

09 februari 2020 | Foto’s M.E en Babsee