Bloemetjes buiten zetten

Ik ga de bloemetjes buiten zetten. Letterlijk. Wat boffen we de laatste tijd toch met hoge temperaturen. We brengen een hoop tijd buiten door maar de tuin was nog steeds in de winter-modus. Lees: dikke laag mos op de tegels, oud blad in een hoek gewaaid en planten die de laatste nachtvorst net niet overleefden. Afgelopen weekend heeft Bart de tegels schoongespoten en alle restanten van de winter geruimd. De tuinset staat weer te shinen onder een blauwe hemel, het groen is volop uitgelopen. Het enige wat nog mist is kleur. Naar buiten dus met de bloemetjes.

Elk voorjaar halen we een ander soort bloem de tuin in. De ene keer een Fuchsia en dan weer een mand vol Margrieten. Dit voorjaar hebben we Petunia’s in een grote bak geplant en aan de overkapping gehangen. De tuin ziet er meteen een stuk gezelliger uit en ikzelf voel me ook een stuk enthousiaster. Dat is trouwens de betekenis van de bloem Petunia; enthousiasme. Hoe toepasselijk kan het zijn. Past toch helemaal bij het heerlijke zomerweer? En als je hem cadeau doet dan geef je aan dat je iemands gezelschap waardeert.

De Petunia komt uit Zuid-Amerika en is er in ontelbaar veel soorten en kleuren. Effen, gestreept en zelfs gestippeld. Wij hebben een zwarte, helemaal hip. Zoals ik al zei hangt hij bij ons in een pot maar deze eenjarige zomerbloeier doet het ook goed als bodembedekker. Wanneer je hem goed verzorgt (haal de oude bloemen er steeds uit, geef hem goed water en een plekje in de volle zon) kan hij het zelfs tot aan de eerste vorst doen. Je hebt dus lang plezier van deze mooierd. Meer info over allerlei vrolijke zomerbloeiers vind je op mooiwatplantendoen.nl.

14 mei 2018 | Foto’s M.E, mooiwatplantendoen.nl