Boho lampen

Om eerlijk te zijn dacht ik dat ze alweer op hun retour waren. De lampen gemaakt van bamboe of riet. Vaak, wanneer een item in elke winkel en woonkamer opduikt, raken mensen erop uitgekeken. Omdat de boho-mania zowat de hele wereld heeft veroverd leek me dat mensen hem zo onderhand zouden afstoten van verveling. Tenzij het niet een rage is maar een stijl die altijd al bij je heeft gepast. Een jaartje of twee heb ik me volledig op het Scandinavische design gericht, maar daarvoor hadden we dezelfde soort stijl als die we nu hebben maar dan met kleur. Ik heb duidelijk mijn draai gevonden in ons huidige interieur. Mocht het bij jou net zo zijn, en ben je nog op zoek naar een mooie rieten lamp, dan heb ik hier wat tips voor je.

Bazar Bizar in Belgiƫ heeft een mooie collectie lampen, makkelijk te bestellen in hun webshop. Hierbij twee van mijn favorieten:

Een andere winkel waar ik graag kom zit in Zuid-Frankrijk in L’Isle sur la Sorgue. Rock the Kasbah. Mijn lamp heb ik direct via de mail besteld. Hoewel ze in de winkel in Frankrijk veel mooie hanglampen hebben, valt het aanbod aan staande lampen me tegen. Terwijl ze hier juist bekend om zijn. Er is een nieuwe lijn staande lampen die ik dus echt waanzinnig vind. Ga niet op de gok naar Frankrijk rijden, de ervaring is dat ze niet op voorraad zijn. Bel even of heb geduld en laat hem in gemiddeld 3 maanden thuis bezorgen. Je lamp wordt dan handgemaakt in TunesiĆ« en via Frankrijk naar Nederland gebracht. Dus geen nare invoerrechten.

 

Iets dichter bij huis vind je winkels als Couleur Locale en L’etoile in Schoorl. Ook bij Household Hardware en Tagine.nl hebben ze lampen gemaakt van riet/stro/zeegras die je doen wanen alsof je in Bali bent. En voor wie iets meer geld wil uitgeven zijn er de gevlochten lampen van Ay Illuminate.

 

 

30 juli 2018 | Foto’s M.E, Tagine.nl, Householdhardware, RocktheKasbah, BazarBizar