Bouclé hype

De nieuwe hype op stof gebied is toch wel Bouclé, een (meestal witte) ietwat grove stof. De stof is niet nieuw, maar hij wordt nu veel toegepast op meubels zodat je hem in allerlei interieurs ziet opduiken. Strak, boho, eclectisch, in alle stijlen komt het terug. Karwei had vorig jaar al het witte bankje, of ook wel love seat, waar velen van ons als een blok voor zijn gevallen. Inmiddels heeft bijna elk merk een meubelstuk met bouclé. Ikzelf ben ook op zoek naar een mooie stoel of klein bankje met deze fijne stof. Er zijn een stuk of vijf favorieten waartussen ik wil kiezen. Het liefst een model met ronde vormen, dat vind ik erg mooi. Online heb ik wel twintig gave stoelen gevonden, alleen is het lastig iets te bestellen zonder te weten hoe ze zitten. Het zitcomfort vind ik misschien nog wel belangrijker dan het uiterlijk van de stoel.

Vorige maand kocht ik twee lounge stoelen van Detjer. Paar keer in een winkel geweest om te kijken hoe hij zit en met mijn dikke winterjas aan zat hij heerlijk. Tot ze thuis stonden… man wat een ellende. Super mooi maar ze zaten waardeloos. Voor mij dan. Door een zenuwontsteking van 3 jaar terug heb ik een lastige schouder, het doet zeer als ik tegen iets hards leun. En zelfs met een kussen in mijn rug bleef de bovenkant van de Detjer stoel tegen mijn schouderblad duwen. Eeuwig zonde. Met pijn heb ik ze door kunnen verkopen en sindsdien ben ik dus op zoek naar een stoel met bekleding die mijn schouder softly ondersteunt.

Laatst mocht ik de bouclé stoel van een kennisje lenen om te zien hoe hij zou staan en zitten. Deze stoel is van Zara Home, goed betaalbaar en zit prima. Maar ik vond ook een ander model van Zara Home mooi, die ben ik vandaag gaan bekijken in een filiaal. Wat een super stoeltje! Het kwam door de stoelen van Sissy Boy Homeland dat ik ging twijfelen. En toen kwam Karwei er nog eens bij, herinnerde ik me een stoel van vorig jaar en toen wist ik het niet meer… Teveel keuze is niet goed voor mij, daar kan ik tegenwoordig niet meer zo goed tegen. Geef me liever 1 stoel waaruit ik kan kiezen, haha. Hierbij mijn favoriete stoelen (en bank) op dit moment:

Zara Home stoeltje

Stoelen van vt wonen

Bank van Sissy Boy

Bovenste twee: Zara Home

Middelste: Karwei

Onderste: vt wonen en Karwei

Van het een komt het ander. Onze beni ouarain is schoongemaakt en ligt opgeborgen tot de wintermaanden weer aanbreken. In de zomer willen we liever een jute kleed. Ons oude kleed hebben we vorig jaar weggedaan dus heb ik gisteren een paar uur op internet doorgebracht op zoek naar een nieuwe. Wilde iets dat niet te veel opvalt maar toch een patroon heeft. Natuurlijk heel veel mooie modellen gevonden en uiteindelijk voor een sale-kleed van housedoctor gekozen. Ik wilde graag en loper, maar niet te smal. De meeste lopers zijn 70 x 200 of 80 x 240. De loper die we nu hebben is 100 x 240 cm en we zijn er allebei tevreden mee. Mijn tweede keuze (een heel mooie!) was het kleed van Bloomingville via Deens.nl:

Het zomer vloerkleed is binnen, de sfeer is bepaald, wat de keuze voor een bouclé stoel gemakkelijker maakt. Ietsje dan. Het gaat nu nog tussen twee stoelen. De stoel van Zara Home en die van vt wonen. Het liefst wil ik er twee naast elkaar want ik kom in mijn symmetrische fase. Ik merk aan alles dat ik symmetrie wil in huis. Niet te veel hoor, wel een beetje. Om tot mijn keuze te komen maak ik eigenlijk altijd een digitaal moodboard. Ik gebruik hiervoor foto’s van ons interieur en de producten waarover ik twijfel. Zo krijg ik een duidelijk beeld van hoe het eventueel zal worden en zie ik meteen wat niet past. Ik ga er nog een nachtje over slapen. In elk geval genoeg keuze.

5 juni 2021 | Foto’s via M.E, vt wonen, Karwei, Bloomingville