Casa Cook Kos

Heb je ooit je hotelkamer uitgezocht puur en alleen vanwege het interieur? Ik doe dat dus. Ik struin diverse booking sites af op zoek naar het ultieme hotel om in te verblijven. Is de badkamer mooi? Staat er een groot bed? Hoe hebben ze de wanden afgewerkt en zijn de accessoires niet te schreeuwerig? Wanneer we vakantie hebben wil ik zo zen mogelijk worden. Dat lukt voor mij persoonlijk niet in een kamer vol felle kleuren of een kille kamer. Ik wil warmte op een natuurlijke manier. Zo heb ik voor deze zomer Casa Cook op Kos in gedachten. Het hotel opende twee jaar geleden zijn deuren voor iedereen vanaf 16+. De ochtend begin je met Yoga, de middag breng je door aan het zwembad en in de avond chillex je in het restaurant op het witte zandstrand, direct aan zee gelegen.

Dat op zich klinkt al mooi, maar dan heb je het interieur nog niet gezien. Voor mij als interieurliefhebber is dit het walhalla. We kunnen onze zoektocht naar een huis stop zetten en naar Griekenland verhuizen. De kleuren, het materiaalgebruik en de gehele ambiance; alles klopt. Ik zie mezelf hier gerust een volle week als een zeehond op een strandbedje luilakken. Precies wat ik nodig heb. Maar waarom heb ik dan nog niet geboekt? De eerste reden is dat de boekingen onwijs snel gaan, dus we kunnen nog maar 5 dagen terecht. De tweede reden is dat het aan de prijzige kant is. Wat als de foto’s op hun website verouderd zijn en het is niet meer zoals we nu denken? En de derde reden is dat ik de rest van het eiland oersaai vind. Ik ben van het rondtrekken met een backpack. Rugzak om, ticket op zak en we zien wel waar we eindigen.

Toch. Elke keer dat ik weer naar de site van het hotel ga, kriebelt het meer en meer. Waarom zouden we ook niet eerst een week naar Kos gaan en daarna gewoon doorvliegen naar Hong Kong of Bali? Doe eens gek. Wat geeft het nou? Inmiddels hebben we dus de knoop doorgehakt. We gaan naar Casa Cook Kos. Zin in? Ontzettend! Ik hoop dat ik je niet te lekker heb gemaakt met deze blog. Succes met boeken 😉

22 februari 2019 | Foto’s CasaCook