Het is alweer een aantal jaar geleden dat ik voor het laatst kunst maakte. Ik deed de vooropleiding aan de kunstacademie en schilderde van mijn 18e tot aan mijn 30e voor galeries. Grote olieverfdoeken met de meest uitgesproken kleuren. Ik ben gestopt met kunst maken omdat ik de boeken wilde uitgeven die ik op mijn 15e schreef. Inmiddels liggen ze alle vier in de Nederlandse Bibliotheken. Afgelopen vier maanden schreef ik een vijfde boek. Naar verwachting zal ik deze einde dit jaar nog uitbrengen en vertalen voor de Engelse markt.

En dan valt er een gat. Verveling komt niet in mijn woordenboek voor. Ik vind altijd wel iets om te doen, en anders komt het vanzelf wel op mijn pad. Zo dus ook afgelopen weekend. Ik was bij een schilderswinkel in Den Haag – manlief had speciale stiften nodig – en stuitte daar op prachtig handgemaakt aquarelpapier. Was meteen verliefd. En hoe verder ik in de winkel kwam, des te meer het weer begon te kriebelen. Heb wat simpele materialen ingekocht en gisteren, nadat we de buitenkeuken hebben afgemaakt, maakte ik in tien minuten een begin aan een nieuwe reeks kunstobjecten. Af zijn ze nog niet, maar dat wordt nog vervolgd…

Foto’s bij ons thuis, kunst komt in de verkoop.