Creative Lab Amsterdam

Een van de merken die ik bij showUP tegenkwam, is Creative Lab Amsterdam. Ze waren de eerste stand waarbij ik stopte omdat mijn blik automatisch naar hun vrolijke, exotische kaarten werd getrokken. De slingeraapjes en Tony’s (Huh, wat? Korte uitleg: in Panama heette deze huisvogel van de indianen Tony, dus vandaar dat wij ze nu Tony noemen) sprongen er echt uit. Het grappige van deze collectie is dat hij me in alles aan onze reis door Panama en Colombia doet denken. Anderhalf jaar geleden trouwde mijn broertje in Colombia en vooraf maakten we met onze familie een rondreis, door mij samengesteld. Een avontuur! Op onze reis kwamen we dus Tony’s tegen, veel jungle en ook slingerapen. Elke keer dat ik naar deze kaarten kijk, denk ik terug aan die mooie reis.

Degenen die mijn blogposts volgen, weten dat we veel in het buitenland zijn geweest en het tropische gevoel terug in huis willen halen. Waar dat nog niet gelukt was, gaat dat nu zeker lukken met deze leuke kaarten. Ik kreeg ze cadeau – zo dankbaar! – en laat ze in huis rouleren. De ene keer hang ik ze bij mijn werkplek en dan weer in de woonkamer. De afgelopen weken had ik voor het eerst last van een lichte winterdepressie maar die is nu weg. Mijn zorgverzekering zou exotische plaatjes moeten vergoeden. 😉

Meer over Creative Lab Amsterdam: Heleen en Nienke willen met hun kaarten mensen verrassen, zowel de schrijver als de ontvanger. Een mooie kaart met een verrassende envelop die past bij de boodschap die je wilt sturen. In de snelle digitale wereld waar een berichtje, een bedankje, een felicitatie, een wens via Whatsapp of Facebook zo verstuurd is, willen zij gerichte aandacht voor elkaar terugbrengen. Ze willen mensen met hun kaarten verleiden om de pen te pakken, de tijd te nemen voor het schrijven van een persoonlijke boodschap en zo degene die hem in z’n brievenbus vindt een glimlach te bezorgen.

Ik vind het een leuk idee van Creative Lab Amsterdam om weer de pen te pakken en iemand een persoonlijke kaart te sturen. Vroeger wist ik hoe het handschrift van mijn familie en vrienden eruit zag maar tegenwoordig zou ik het echt niet weten. Meer kaarten versturen dus. Toch zie ik daar tegelijkertijd een probleem. Want hoe kan je afstand doen van zulke mooie kaarten? Ik zou het spaansbenauwd krijgen als ik hem in de brievenbus zou gooien. Dag mooie kaart. De oplossing: een extra setje voor eigen gebruik kopen. Oh, en niet alleen de kaarten zijn mooi om in huis te gebruiken, de enveloppen doen er niet aan onder. Een prachtproduct, als je het mij vraagt. Kijk voor de complete collectie op de website van Creative Lab Amsterdam.

Foto’s bij ME