Dagje rust

Vandaag houden we een dagje rust. Dat houdt globaal in dat we niets aan het huishouden doen en extra lang op bed blijven. We zien wel wat de dag ons brengt. Bart ligt nog te dutten en ik heb ontbijt gemaakt. Ondertussen zit ik met de laptop op schoot aan deze blog te werken en probeer ik mijn tien jaar oude fototoestel uit. Echt handig ben ik er nog steeds niet mee. Het is meer aanrommelen dan dat ik er serieus mee bezig ben.

Vorige week ben ik bij Yurt en Sprinkel + Hop in Den Haag geweest. Binnenkort komt ook het filmpje over dit leuke bezoek online. De eerste weken van het nieuwe jaar ben ik met vijf projecten tegelijk bezig. Mijn hoofd zit momenteel stampusvol inspiratie. Ik wil alles en het liefst nu maar ik kan mezelf niet opsplitsen. Ook blijft een ander huis knagen. De huizenmarkt is totaal op hol geslagen. Huizen zijn al verkocht voordat er foto’s van worden gemaakt. Zo liepen we ons droomhuis mis. Alweer. Gelukkig zien we nu wel in dat er meerdere droomhuizen bestaan. Ooit komt de onze en zijn we op tijd.

Sushi is in de tussentijd bij ons op bed gekropen. Onze poes is ruim 14 jaar. Ik weet nog goed dat Bart haar ging ophalen in Tiendeveen. Sushi heeft nooit van reismanden gehouden. Acht weken oud en ze schreeuwde de hele boel bij elkaar. Bart heeft haar – heel onverantwoord – door de auto laten lopen terwijl hij in twee uur terug reed naar huis. Toen hij hier aankwam zat Sushi op zijn schouder, een piepklein pluizenbolletje. Een stap binnen en ze was meteen de baas over de andere poezen. Altijd een grote mond. Nu Megs en Mouse er niet meer zijn is ze rustiger geworden. Aandacht wil ze nog steeds. En die krijgt ze volop.

Ik bedenk me hoeveel er veranderd is in de 16 jaar dat we hier wonen. Van drie naar een poezenbeest. Maandenlang rondgereisd. Een bruiloft gevierd en verliezen verwerkt. Tig keer het interieur veranderd. Vijf keukens. Drie keer de tuin gedaan. Allebei van baan veranderd. Voor galleries geschilderd, boeken geschreven en aan Instagram begonnen. In die zestien jaar zijn er vrienden gekomen en ook weer gegaan. We leren constant nieuwe mensen kennen. Toch hecht ik het meeste waarde aan momenten voor ons drietjes. Bart die nog steeds slaapt en Sushi cozy tussen ons in. Een dagje rust houden is genieten.

Straks gaan we naar het strand om uit te waaien. Bart volgt een opleiding fotografie en moet kiekjes maken. Ik neem mijn oude fototoestel mee om te zien of hij nog even mooie foto’s maakt als toen. Ik had hem altijd op de auto stand staan. Nu ga ik het manueel proberen en in RAW. Achteraf blijkt dan dat ik de verkeerde RAW heb gekozen waardoor de foto’s in heel lage resolutie zijn genomen. Maar ik geef het niet op. Deze relaxte dag zonder verplichtingen eindigt met het bewerken van foto’s in Lightroom. Ze worden er niet per se mooier van maar ik vind het een machtig programma, dus vandaar. Ik wens jullie nog een fijne avond!

21 januari 2018 | Foto’s M.E