Design by us

De Vintage lamp van Design by us stond jarenlang op mijn wishlist maar was tot laatst onbereikbaar. Deze zeer breekbare designlamp werd namelijk alleen binnen ScandinaviĆ« geleverd. In de rest van Europa zijn er wel winkels die andere producten van Design by us verkopen, maar niet de Vintage lampen. Deze lampen zijn gemaakt van oude lampenkappen. Ooit maakte ik zelf zo’n lamp van kappen gevonden bij de kringloop, tot ik erachter kwam dat mijn zelf geknutselde lamp origineel een peperdure designlamp bleek te zijn. Omdat ik niet van namaak houd, ben ik een speciaal potje gaan aanleggen voor een origineel. En toen bleek dat ze naar Nederland verschepen, was ik niet meer te houden.

Het bleek niet zo gemakkelijk om per e-mail de juiste lamp te vinden. Eke lamp wordt namelijk met de hand samengesteld en is dus uniek. De samenstelling van een lamp hangt af van de voorraad die er is. Ik ben heel goed geholpen door het design team van Design by us maar elke combinatie van glaselementen die ze me lieten zien, gaf me niet het gevoel dat ik wel zou moeten hebben bij zo’n kostbare lamp. Er was nog 1 laatste optie: zelf naar Denemarken rijden om samen in het vintage lab mijn lamp te ontwerpen. Een gaaf idee, dat wilde ik het liefst, maar we hadden deze zomer geen tijd voor vakantie en het was ook nog eens een uurtje of 9 rijden naar hun werkplaats.

Dilemma. Wat nu? Ik wilde de hoop al opgeven. Een flinke domper na zolang gewacht te hebben. Tot ik de foto hierboven kreeg gemaild van wat grotere Vintage lampen die al klaar stonden voor de verkoop. Mijn voorkeur was namelijk een lamp van 70 cm inclusief kap en deze waren 100 cm. Een joekel dus! Maar twee van deze lampen hadden meteen mijn hart gestolen. DAT was het gevoel dat bij zo’n aankoop hoorde. Uiteindelijk heb ik alsnog besloten om voor een kleinere lamp te gaan. Het plan is om deze zomer naar Denemarken te rijden. We hebben ons nieuwe huis toch nog niet gevonden, dus een mini-vakantie tussendoor moet kunnen. We starten onze trip in Arhus en nemen dan de pont naar Kopenhagen. Op onze route liggen 4 winkels die de Vintage lampen verkopen, en anders gaan we hem zelf samenstellen bij Design by us. Update volgt!!

Fotocredits Studio Stilista, Annika von Holdt, Design by us.