Design for pussies

Dit moet ik gewoon met jullie delen, zo leuk! Sushi heeft een halsbandje. Het is haar allereerste. Omdat ze een binnenpoes is en zelden buiten komt (onze lieve schat heeft binnen een grote mond maar in de tuin is ze heel klein) hebben we haar nooit een bandje om hoeven doen. Maar toen ik de halsbandjes van Design for pussies zag, wist ik dat dat zou gaan veranderen. De teksten die erop gedrukt staan zijn ronduit geweldig; ‘I peed on the hamster’ ‘Cattitude’ en ook ‘I’m not lazy, I just rest before I get tired’.

Dat zijn slechts een paar van de teksten die op de leren halsbandjes gedrukt staan. Toen ik die van I peed on the hamster zag, deed ik het bijna in m’n broek. Serieus, ik moest zo lachen. En iedereen die hem ziet die schiet meteen in de lach. Prettig is ook dat Sushi zelf heel blij is met haar halsbandje. Ze liet hem zonder commentaar omdoen en loopt erbij alsof ze weet dat hij haar goed staat. Het is aandoenlijk.

Deze leuke halsbandjes zijn niet het enige wat Design for pussies ontwerpt. Ze begonnen hun productlijn met poezenhuisjes van karton. Delphine Courier, de oprichtster van het merk, kon geen eigentijds huisje voor haar kat vinden. Ze besloot om zelf een huisje van karton te ontwerpen; het favoriete materiaal van haar kat Gaspard om in en op te zitten. Ik herken dat trouwens ook bij onze poezen. Megs was dol op schoenendozen. Daar kroop ze helemaal in weg. En Sushi vindt het heerlijk om bovenop een doos te zitten. Dan is ze net de koningin.

De producten van Design for pussies zijn dier en milieuvriendelijk ontworpen. Ze zijn dus prettig voor de poezen om mee te spelen en om erin te slapen. Aan de baasjes is ook gedacht, want het ontwerp is van deze tijd en geeft toevoeging aan het interieur. Delphine vond het belangrijk dat haar liefde voor katten maar ook haar passie voor design samen zouden gaan. Wat mij betreft is dat goed gelukt! Bezoek de site van Design for pussies voor het hele verhaal achter deze leuke producten: www.designforpussies.myshopify.com