DIY bloempot

Ik wil op het moment van alles. Te veel om op te noemen. Aangezien ik vorige week Louboutins heb gekocht is het geld even op. Maar ik wilde nog steeds een nieuwe sierpot voor onze tropische plant. Beneden staat er al een maar die is bezet door een andere plant. Dit soort grote potten zijn best prijzig. Zelf maken dan maar? Ik had weinig keuze. En dat is helemaal niet erg. Als je even wat minder middelen hebt dan word je vanzelf creatief. Dus als je het vanuit dat oogpunt bekijkt is veel geld uitgeven stimulerend voor de geest. 😉 Ja ik weet het, ik weet ze mooi te verzinnen, al die smoesjes.

Maar even serieus. Ik wilde dus een sierpot waar een binnenpot in kan staan. Het hoefde geen architectonisch hoogstandje te zijn. Hoe simpeler, hoe beter. En graag ook goedkoop. Dus ik had bedacht om een mal te maken van kippengaas en daar met papier mache overheen te gaan. Vervolgens kan je de lichtgewicht pot in elke gewenste kleur verven. Voor 15 euro ben je klaar. Wil je het rigoreuzer aanpakken dan kan je ook met gipsverband om de mal heen gaan zodat je pot iets steviger wordt. Ik heb voor de simpele manier gekozen en ben waanzinnig blij met het resultaat! Hieronder het stappenplan (pas op je vingers als je het gaas op maar knipt, vouwt). Als je me liever in actie wilt zien (let niet op mijn ernstige blik, uiterste concentratie) dan kan je op YouTube het filmpje terugkijken >>> youtube.com

Wat heb je nodig:

  • Kippengaas
  • Tang om te knippen
  • Stuk touw
  • Behanglijm
  • Oude kranten
  • Beetje verf

Neem een pot of voorwerp die je als mal kunt gebruiken. Ik heb een bestaande pot gebruikt maar je zou ook een emmer verf kunnen gebruiken of een grote soeppan. Het gaat om de onderkant, niet om de hoogte. Je rolt het gaas eromheen, knipt het door en maakt het aan elkaar vast met ijzerdraad.

Vouw het gaas aan de onderkant dubbel zodat je een ronde vorm krijgt. Het maakt niet uit dat er dikke vouwen ontstaan. Hierdoor krijgt jouw pot juist een grillige en unieke uitstraling. Mijn bedoeling is een geleefde pot te maken, geen keurig nette.

Vouw de bovenkant van het gaas om een stuk touw heen. Hierdoor verdwijnt je scherpe rand en krijgt de rand meteen meer body. Het papier mache blijft er strak beter door zitten.

Om eerlijk te zijn vind ik de pot zo ook al leuk. Gewoon alleen het gaas met touw. Omdat we een lelijke binnenpot hebben vind ik het niet fraai als je die erdoorheen ziet. Maar ik ga hier meer mee doen. Ben in een inspiratiemood.

Lekker kliederen met behanglijm. De onderkant van de pot was open (te weinig kippengaas en dit zie je toch niet) maar deze kan je dichtmaken door lange stroken over en weer over de opening te lijmen. Laat de pot een dagje drogen en vervolgens kan je hem zo laten (leuk als je mooie plaatjes uit tijdschriften gebruikt of 1 soort kleur papier) en anders kan je hem in je gewenste kleur verven. Ik heb een oude pot muurverf gebruikt. Et voila! Het mooiste is trouwens als je ook de binnenkant verft. Gewoon over het kippengaas heen gaan. Makkelijk en goedkoop. Ik ben ontzettend blij met mijn DIY bloempot. 🙂

DIY idee van marloeswonen, foto’s bij ons thuis