Droogbloemen rage

Ook ik heb me overgegeven aan de droogbloemen rage. Overal duiken ze op, in winkels en op beurzen en vooral veel op social media. Je kan ze op verschillende manieren krijgen en verwerken. Pluk ze zelf of koop ze als verse bloemen en hang ze hangend te drogen, in een bosje of per stuk. Ik heb van het najaar de bekende berenklauwen gedroogd geplukt maar de bosjes gedroogde bloemen kocht ik op de bloemenafdeling van de Intratuin. Daar hebben ze op het moment zeer veel keuze in soorten droogbloemen. Het voordeel van kant en klaar plukken is dat je niet de mogelijke stank hebt van het droogproces en je kan meteen aan de slag met de bloemen.

Wat kan je er allemaal mee doen? Het is eerder de vraag: wat niet? Maak er een boeket van en zet deze in een vaas. Hang ze eenvoudig als bosje aan de wand. Maak er een ornament van zoals in het Ariadne at Home huis op de vtwonen en designbeurs 2019 zodat je er vanuit bed naar kunt kijken (boven de eettafel hangen ze net zo mooi trouwens). Wat veel gedaan wordt is een boeket onder een stolp plaatsen. Ook worden gedroogde bloemen vaak in blokjes zelf hardende klei geprikt (verkrijg bij o.a. Sostrene Grene) NA design had dit in 2018 als een van de eersten in hun winterhuis geshowd en dat is inmiddels een rage geworden.

Ik ga mijn droogbloemen zowel ophangen aan de kapstok, plaatsen onder een stolpje en ik wil ze in de klei prikken. Het werkt soort van verslavend om ze overal in huis te plaatsen. Ben niet te stoppen zo enthousiast.

08 oktober 2019 | Foto’s M.E