edwin pelser

Strakblauwe lucht, felle zon, 34 graden. We begonnen onze dag met ontbijt aan zee, een kort ommetje over het strand en snel naar een terrasje. Eigenlijk was het te warm om aan zee te blijven. Geen wind of verkoeling, zelfs in de schaduw was het warm. Dus wij terug met de tram naar Den Haag centrum waar we nog wat met mijn zwager en zus hebben gedronken. Daar was het iets koeler maar nog steeds te warm. En hoe langer we bleven zitten, des te benauwder het werd. Ons vaste shoprondje dan maar lopen door de Piet Heinstraat. Van schaduw naar schaduw bleven we uiteindelijk voor een winkel staan waar we altijd voor de etalage naar binnen blijven gluren. De vazen op een lange eettafel trokken ons naar binnen. De vazen zijn gebaseerd op een vogelvoederfles, maar het is dus een heel originele vaas. Originele producten zijn trouwens volop te vinden in deze winkel. Ik heb het over edwin pelser; een designwinkel die merken als Muuto en Vij5 verkoopt.

De vazen hadden me naar binnen gelokt maar het was onderstaand lampje van Muuto waar ik verliefd op werd. De lichtgrijze kleur en het strakke Scandinavische design vond ik waanzinnig mooi om met onze boho-look te combineren. Het maakt ons interieur weer een tikje strakker, iets waar ik de laatste tijd meer behoefte aan heb. De Control Lamp komt voorlopig in de woonkamer te staan maar in een nieuw huis wil ik hem als nachtlampje gaan gebruiken, op een plankje aan de muur. Het prettige van deze lamp, is dat hij dimbaar is. Ook kan je kiezen tussen een halogeen of een led lamp. Wij hebben de led gekozen omdat deze prettiger was om in te kijken. Er blijft dus geen gele lichtvlek op je netvliezen achter.

Met een heden en verleden in de designwereld, draait Edwins leven om vormgeving. Met een winkel aan de Piet Heinstraat 123 in Den Haag heeft Edwin de mogelijkheid gekregen om zijn werkervaringen op het gebied van design te combineren. In 2014 opende hij de allereerste brandstore van Muuto en ook de gehele collectie van Vij5 is in de winkel te zien. Trouwens geen kille showroom, juist niet. Zoals Edwin zijn winkel zelf heel doeltreffend omschrijft: “Mijn collectie laat zien dat design niet strak, onpersoonlijk of duur is, maar juist bijdraagt aan huiselijkheid en persoonlijkheid.” 

Buiten het feit dat het heerlijk koel was in de winkel, hebben we volop genoten van al het moois dat er te vinden was. Zoveel ontwerpen met een eigen verhaal. Al lopend door het design heb ik een hoop nieuwe items aan mijn wishlist toegevoegd, waaronder de outdooroven van Weltevree. Nog zoiets moois trouwens; niet alleen de spullen in de winkel maar ook die rustige, groene buitenruimte. Ik had er de rest van de dag zonder problemen kunnen blijven zitten. Oke, misschien met een ventilator tegen de hitte maar dat is bijzaak. Zelfs thuis, nu ik deze blogpost schrijf, geniet ik nog na van vandaag. De combinatie zon, zee, terras en shoppen, dat is perfectie voor mij.

Mocht je in de buurt zijn van Den Haag, geen zin hebben in de drukke binnenstad maar juist de kleinere straatjes daar net buiten door willen slenteren… breng dan zeker een bezoekje aan de Piet Heinstraat in het Zeeheldenkwartier. Je vindt er kleinschalige woonwinkels die unieke items verkopen, tal van bio restaurantjes, tweedehandswinkels en natuurlijk ook de mooie designwinkel edwin pelser op nummer 123 (Piet Heinstraat 123, 2518 CG Den Haag, 070-3609237, info@edwinpelser.nl)

Kom je niet in de buurt maar ben je toch nieuwsgierig geworden, dan is er een webshop waar je helemaal los kunt gaan: www.edwinpelser.nl. Enjoy!!

Foto’s gemaakt bij Edwin Pelser