Het Emma kussen

Vorig jaar haalden we de 2 x 2 matras van Emma-Matras in huis. Zoals je in die blogpost kon lezen ligt hij zalig. We hebben in tijden niet meer zo goed geslapen. Wat een heerlijk ding, die matras. Maar ja, je begrijpt hem al, onze kussens waren nog steeds oud. Ooit kochten we ze op Bali en sindsdien hebben we geen andere kussens meer gehad. Dubbele hoezen en veel luchten voorkwam helaas niet dat ze alsnog wat smoezelig werden. Dus het aanbod van Emma-Matras om hun nieuwe hoofdkussen te testen kwam precies op tijd.

Toch was het even slikken. Ik heb gezworen dat ik mijn Bali hoofdkussen (40 x 90 cm) nooit zou verruilen voor een smallere (40 x 70 cm) dus het was voor mij een echte test. Ik sta soms sceptisch tegenover nieuwe dingen en dit was ook zoiets. Een dubbel gevoel. Eindelijk een nieuw kussen! Maar Bali dan? Sja, ik kon mezelf destijds wijsmaken dat ik er eeuwig mee zou doen maar nu weet ik beter. Het is echt tijd voor vernieuwing.

Zo grappig dat je je soms zo kunt verheugen om naar bed te gaan. Toen ik klein was had ik dat als ik een nieuwe overtrek had gekregen en nu had ik het dus met dit kussen. Manlief keek jaloers naar het nieuwe kussen onder mijn hoofd. Ik was van die gelukzalige geluidjes aan het maken (en bang dat hij hem ‘s nachts stiekem van me zou afpakken) dus met beide armen eromheen ben ik in slaap gevallen.┬áDat het kussen smaller is dan onze oude, nou, daar merkte ik dus helemaal niets van. Het ging echt zo van: ogen dicht en slapen maar.

Natuurlijk merkte ik wel dat hij anders ligt, het is immers een nieuw kussen, maar ik kon ook goed merken dat dit kussen anders is opgebouwd dan de meeste kussens. Het Emma┬ákussen is opgebouwd uit drie lagen die bijdragen aan een goede houding en comfortabele slaap. Indien je het kussen te dik vindt, kan je er een laag tussenuit halen. Voor mij was hij precies goed. Morgennacht mag Bart hem testen, al weet ik nog niet of dat zo’n verstandig besluit is. Ben bang dat ik mijn Emma kussen nooit meer terugkrijg, haha!

Wil je het Emma kussen zelf testen? Dat kan! Kijk op hun website naar de mogelijkheden >>> www.emma-matras.nl

Foto’s bij ons thuis