Emma Matras

Een paar weken terug schreef ik een stukje over de zolder die we hebben opgeknapt. Bij de kringloop vonden we twee antieke onderstellen en van mijn ouders kregen we de oude matrassen. Ze waren niet bepaald nieuw, ongeveer dertig jaar oud, want mijn zus en ik sliepen daar vroeger op. Prima, dachten we, want ze worden toch alleen als logeerbed gebruikt. Gewoon de boel goed luchten en dan valt het wel mee met die mufheid. En dat was inderdaad zo. Project zolder konden we van ons lijstje schrappen. De situatie veranderde toen de zolder daadwerkelijk af was. Het zag er zodanig sereen uit dat we alleen nog maar boven wilden slapen, pal onder het dakraam met ‘s nachts uitzicht op duizenden sterren. Romantiek ten top, totdat je merkt dat je niet in slaap komt omdat de matrassen waardeloos liggen. Als je het drie uur in de morgen ziet worden dan kruip je van ellende terug in je oude bed.

Een weekend slaapplek dan maar, want dan hoeven we niet vroeg op en maakt het dus niet uit dat we wakker liggen. Het is het mooie plekje waard… dachten we. Maandagmorgen met rugpijn naar je werk gaan is echt geen pretje. Dus slapen we weer beneden in ons oude bed, wat ook geen straf is, want met uitzicht op de inloopkast vol pumps is dat heerlijk wakker worden. Alleen zijn pumps geen sterren en is het verre van romantisch.

De oplossing kwam toen we Emma-Matras leerden kennen. Je kunt er 100 dagen op proef slapen en bevalt het niet, dan mag je hem terugsturen. Hij wordt in een doos geleverd, dus geen gedoe met lange matrassen in een Fiat500 proppen (ik heb een open dakje maar alsnog is dat een onmogelijke taak). De doos past in elke auto, voor het geval de matras op je werk bezorgd moet worden. Geen auto? Geen probleem. Hij wordt natuurlijk ook gewoon aan huis geleverd en is afhankelijk van de maat die je kiest goed tilbaar. In mijn geval ideaal omdat ik nooit kan wachten tot mijn man thuis is. Ik wil nieuwe dingen altijd meteen op hun plek slepen en uitproberen. Met een beetje inspanning stond de doos boven en was de matras uitgevouwen.

Ik was een beetje sceptisch over het uitvouwen van de matras. Ik bedoel, 200 x 200 cm vacuüm in een doos gestopt, dat moet uren duren voordat hij terug in model is. Niet dus. Al toen ik het eerst stukje plastic openscheurde, hoorde je hem uitzetten. Zonder overdrijven, binnen een minuut was hij van vacuüm naar zijn oorspronkelijke staat. Het proef liggen kon meteen beginnen! Hup, met een plof op de matras gevallen en zo ben ik een kwartiertje blijven liggen. Goddelijk ligt het, echt lekker. Hij is niet te hard en niet te zacht maar precies goed.

En dan komt nu het allerleukste. Een onderstel bedenken, Want zo plat op de vloer kan makkelijk, maar ik vind het wel zo leuk om er een bed omheen te bedenken. Ik had al gedacht aan pallets of een minimalistische bak van underlayment, maar daar was ik nog niet over uit. Te veel ideeën dus. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de makkelijkste optie: een grote pallet maken. Hieronder vind je een stappenplan, of bekijk het filmpje op YouTube! (Marloes Wonen)

Dit heb je nodig:

  • 10 balken, ongeveer 9 cm breed en 3,5 cm dik
  • 3 latten van 12 cm breed en 2 cm dik
  • een hoop smalle latjes voor de bovenkant

Stap 1: Laat de balken/latten op maat zagen van jouw matrasmaat.

Stap 2: Schroef 2 balken aan elkaar zodat je 5 dikke balken krijgt.

Stap 3: Bevestig de 3 latten van 12 cm breed aan de uiteinden en in het midden van 2 balken. Schuif nu het restant van de balken onder de constructie, verdeel ze naar jouw zin en schroef ze vast aan de latten.

Stap 4: Plak vilt op de latten zodat je straks je bedbodem makkelijk kunt verschuiven. Draai de pallet om.

Stap 5: Bevestig nu de smalle latjes aan de balken. Ik heb latjes van 5 cm gebruikt met ongeveer een centimeter tussen de latjes. Met een nietpistool maak je de latjes snel en makkelijk aan de balken vast. Klaar!

Het filmpje van de making off vind je op YouTube (Marloes Wonen)

Ben al schrijvende van deze blog bekaf van het maken van de pallet. Vanavond gaan we extra vroeg naar bed om uitgebreid naar de sterren te kijken. Het is maar goed dat we morgen vrij zijn, kunnen we lekker lang blijven liggen. Truste! XX

LET OP! Wil je ook een Emma-Matras aanschaffen? Ik heb een kortingscode van Emma gekregen die het slapen nog aantrekkelijker maakt. Hij geeft je 55 euro korting en is geldig tot 10 november 2016 >>> Marloeswonen55

Over Emma:

Toen Max en zijn vriendin voor het eerst gingen samenwonen, begon een lange, vermoeiende zoektocht naar een nieuw matras. De eerste stop was de lokale matrassenwinkel, waar eindeloze rijen fel verlichte matrassen opgesteld stonden. De verkoper smeerde hen – in al hun onwetendheid – binnen de kortste keren een peperduur matras aan, waar hij zelf waarschijnlijk een mooie provisie aan overhield. Het matras zou hen in de zevende hemel brengen, maar helaas… Lange levertijden, kleine lettertjes en een verkeerd advies maakten van hun eerste matraservaring een regelrechte nachtmerrie.

Hij besloot dit probleem direct bij de horens te vatten. Na enig onderzoek kwam Max erachter, dat in bijvoorbeeld de VS de matrassenmarkt veel transparanter en klantvriendelijker is. Dat inspireerde hem.

Wij zijn ervan overtuigd dat premium-producten ook tegen een eerlijke prijs en tegen klantvriendelijke voorwaarden aangeboden kunnen worden. Zo ontstond Emma.

Emma is in 2015 opgericht met het doel de matrassenwereld eerlijker en transparanter te maken. Onze Emma wordt zorgvuldig met de hand geproduceerd en bestaat uit speciaal door ons geselecteerde materialen. Wij vragen voor Emma een eerlijke prijs en leveren haar gratis en direct bij jouw voordeur af. Met 100 dagen proefslapen verzekeren wij dat jij tevreden bent.

 Foto’s bij ons thuis