Emma Topper

Een paar jaar geleden testten we de matras van Emma. Ik was sceptisch over een matras waarvan we niet wisten hoe hij zou liggen, die vacuüm gezogen in een kartonnen doos binnenkwam en zich met een paar minuten vol zoog met lucht. 2 bij 2 meter, asociaal groot, daar lag hij dan op onze logeerkamer. Mijn eerste indruk toen ik voorzichtig op de matras ging liggen was: Lekker, maar zal vast niet zo blijven. Wat dat betreft reageer ik bij veel nieuwigheden afwachtend. Ooit zag ik dat als een slechte kant van mezelf maar tegenwoordig ben ik blij met die eigenschap. Ik stap wantrouwend in elk nieuw avontuur en als het me bevalt, dan pas schrijf ik er iets over. De Emma matras hebben we nog steeds. Hij lag zelfs zo lekker dat we hem hebben omgeruild voor de oude matras op de slaapkamer en daar is tot op de dag van vandaag geen verandering in gekomen. Deze matras is niet voor niets als beste uit de test gekomen van de consumentenbond.

Onlangs kreeg ik de kans om de topper van Emma uit te proberen. Bart riep nog sneller dan ikzelf dat ik meteen moest reageren. We wilden de topper deze zomer namelijk al gaan kopen. Buitenkansje dus. We konden dan ook niet wachten met uitpakken toen hij binnenkwam, weer keurig in een kartonnen doos en vacuüm verpakt zoals we van Emma gewend zijn. De topper vouwde zich gemakkelijk open en was meteen test-klaar. Omdat ik een korte nacht achter de rug had (Onze kitten Josje was weer op tenen jacht) heb ik meteen een middagdutje gedaan van een uurtje of twee. Diezelfde avond vroeg onder de wol gegaan en weer heerlijk geslapen. Ik kan niet anders zeggen dan dat we opnieuw tevreden zijn over de kwaliteit en het lig comfort van de topper. Bovendien is de hoes gemakkelijk te wassen waardoor je niet moeilijk hoeft te doen met lakens.

Waarom een topper erbij als de matras al zo goed bevalt? Nou, eigenlijk ter bescherming van de matras. Josje is nogal een wildebras en ze zet in een hoop dingen haar nagels. Daarnaast maakt de topper het plaatje compleet. Hij heeft een harde en een zachte kant zodat je zelf kan bepalen of je dus hard of zacht wilt liggen. Een matras die doorzakt daar maak je ons niet blij mee. Voor ons moet het aanvoelen alsof we elke avond in een nieuw bed stappen. Maar in de weekenden, wanneer we lang willen uitslapen, lig ik het liefst zacht. In dat geval hoeven we de topper alleen maar om te draaien en klaar. Comfort op en top. Dit testpanel is dus dik tevreden.

Technische gegevens over de topper, zoals vermeldt op de website van Emma matras:

  • De hoes van het topmatras is gemaakt van een uniek, vochtregulerend materiaal. De elastische vorm past strak om de matrastopper heen, en je kan het op 60 graden wassen. De stof is lekker zacht, dus je kunt er zelfs zonder hoeslaken op slapen.
  • HRX-schuim verdeelt het lichaamsgewicht. Het zorgt voor voldoende ondersteuning en voelt lekker stevig aan. Daarnaast zorgt de open celstructuur voor goede ventilatie. Slaap op deze kant als je houdt van een stabiel liggevoel en een stevig matras
  • Het blauwe Airgocell®-schuim heeft een open structuur en houdt je daarom ‘s nachts koel en droog. De gel-achtige structuur past zich perfect aan je lichaamsvorm aan en is daarom ideaal voor de slapers die graag lekker zacht en comfortabel liggen.

Stel nou dat je alleen de matras wilt gebruiken maar je wilt hem wel schoon houden, dan verkoopt Emma ook losse matrashoezen die waterafstotend, luchtdoorlatend en anti-allergeen zijn (de SmartSleeve). Je kan het bed compleet maken met een boxspring, hoofdkussen en Emma beddengoed gemaakt van 100% natuurlijk katoen. Als je alles in een keer wilt aanschaffen dan zijn er bundels waarmee je een leuke korting op jouw Emma-uitrusting krijgt, alle informatie hierover vind je terug op hun website.

23 juli 2019 | Foto’s M.E