Fatboy Formitable

Dat ik met mijn arm in een mitella zit, houdt me niet tegen. Een slijmbeursontsteking is rot maar te overzien. Gelukkig was Bart zo lief om de bistro tafel van Fatboy voor me in elkaar te zetten. Normaal doe ik dat zelf, nog voor hij thuis is van het werk, maar nu mocht ik toekijken en onhandig een foto maken. Nou ja, het is niet anders. Ik kan me er maar beter (links typend) bij neerleggen.

Deze mooierd van Fatboy, de Formitable xs, is bedoeld voor buiten. Het is pas februari en deze week vriest het overdag, de ijspegels vallen van het dak, dus ik houd hem nog even een paar weken binnen. En zoals je ziet staat hij binnen ook leuk. Hoewel we een heel lange eettafel in de woonkamer hebben staan, heeft dit kleintje toch een hoop te bieden. Behalve dat het knus ontbijten is, is hij ook praktisch. Even snel een theetje drinken of een glas wijn tijdens het koken. Ik vind het gezellig om er als spek en bonen bij te zitten terwijl Bart het avondeten klaarmaakt, want dat lukt me ook niet.

De Fatboy Formitable xs (80 cm diameter) is er ook als grote uitvoering met een blad van 120 cm. De tafel is gemaakt van metaal, leuk om een boodschappenbriefje met een magneet op te bevestigen en is er in 9 tijdloze kleuren. Als het voorjaar aanbreekt wil ik hem graag in de tuin gebruiken en er zelf een zitje bij maken. We hebben nooit een tuintafel gehad en ik verheug me er serieus op. In het late avondzonnetje de bbq aan en samen de dag doornemen. Zo’n klein tafeltje voor erbij symboliseert voor mij gezelligheid. Op een of andere manier begin je aan zo’n Formitable vanzelf een goed gesprek.

We kennen Fatboy allemaal van de zitzak, ontworpen door de Fin Jukka Setälä in 1998. Inmiddels is het merk door de Nederlander Alex Bergman de wereld over gebracht en zijn er tal van producten bijgekomen. Zoals dus de Formitable. Maar ook lampen, vloerkleden, kasten en levensgrote knuffels. Met Fatboy lukt het om de dagelijkse routine te verbreken en het rustmoment te grijpen dat we zo af en toe nodig hebben. Ik kan het je aanraden! Alle informatie vind je op hun website fatboy.com

09 februari 2018 | Foto’s M.E