Fenix Food Factory

Gisteren stonden we op in de verveel modus. Ik denk dat iedereen daar weleens last van heeft gehad op zijn vrije zaterdagochtend. Echt verschrikkelijk. Vaak, als we niet weten wat we willen gaan doen, dan maken we een rondje kringloop of we gaan uitgebreid ontbijten in de stad. De laatste tijd is dat ons standaard zaterdag-uitje. Dus het werd tijd voor weer eens iets anders. Eerst maar even naar de eps in Ahoy geweest, een leuke rok van Nikkie gescoord die ik al heel lang wilde, nergens meer te koop was en nu alsnog voor 25 euro in de sale. Tadaa, blij mee! Vervolgens zijn we doorgereden naar Katendrecht om iets te eten/drinken bij de Fenix Food Factory.

Het concept is gesitueerd in een oud pakhuis dat tevens onderdak biedt aan Posse, een dansschool en circusschool. Vanuit deze locatie kijk je zo op hotel New York. Erg leuk dus als je in de zomer buiten kunt zitten want daar vonden wij het nu net te fris voor. Op de hoek zit dus Posse, een cafe/restaurant dat ikzelf het beste als vintage-cafe omschrijf. Veel oude meubelen die allemaal bij elkaar passen. Ik kreeg spontaan zin om een versleten leren bank op de kop te tikken. En daarnaast zit de Fenix Food Factory. Het deed ons denken aan de eet-concepten zoals je ze in AziĆ« en Zuid-Amerika ziet. Namelijk een plein in het midden en allerlei eetkraampjes eromheen. Met een plank ga je de kraampjes af en zo stel je jouw eigen menu samen. Ook zit er een bier-bar waar er vanaf 12 uur ‘s middags standaard een rij staat. En een boekenwinkel die genoeg leuks verkoopt om tijdens je eten/drankje te lezen.

Toen wij aankwamen en ik deze foto’s maakte, was het nog rustig. Tien minuten later zat het helemaal vol. Zorg er daarom voor dat je rond 11:30 al een tafeltje hebt zodat je verzekerd bent van een ontspannen lunch.

Omdat ik nog steeds met die leren bank in mijn hoofd zat zijn we doorgereden naar wat vintage winkels. Helaas was al het leuke al verkocht. Dat zie ik de laatste tijd veel. Mensen willen een eclectisch interieur en gaan massaal voor vintage meubels. En dat begrijp ik helemaal want het is super leuk. Zo gaan we morgen naar een snuffelmarkt in Dordrecht, in de hoop dat we daar een gaaf meubelstuk tegenkomen. Ik wil iets meer pit in ons interieur. Ik heb al een zwart-wit schilderij gemaakt dat ik binnenkort met mijn nichtje van 4 ga afmaken en met veel pijn en moeite heb ik een bruin fluwelen kussen in elkaar geflanst. Dat vind ik een mooie combinatie: zwart, wit en donkerbruin. Binnenkort meer hierover! Nu eerst een paasontbijtje bij elkaar scharrelen en voor de rest van de dag lekker bank hangen. Fijne dag!

Adres Fenix Food Factory: Veerlaan 19D Rotterdam (ook met de watertaxi te bereiken)

01 april 2018 | Foto’s M.E