Foto op Canvas

Dat ik van kunst houd is voor niemand een verrassing. Ik koop gemiddeld twintig keer per jaar een poster. Toegegeven, sommigen ben ik snel zat en doe ik binnen een maand weer weg, anderen blijven voor altijd bij ons. Mijn interesse in afbeeldingen ligt voornamelijk bij abstracte kunst of portretten van vrouwen. Zelden kies ik iets met kleur. Zwart-witte vrouwen dus en dan alleen het gezicht of hun haar. Er hangen overal in huis vrouwen, ooit kan ik er een hele wand mee bekleden. Bart heeft er niet zozeer moeite mee, hij neemt al die vreemde vrouwen voor lief. Toch kijkt hij liever naar mij, zegt hij als ik weer een dame per post binnenkrijg. “Mag ik een keer een van mijn foto’s van jou uitvergroten?” vroeg hij laatst. Ik vind Bart zijn foto’s geweldig maar ik hoef mezelf echt niet aan de wand te hebben. Een dikke “nee” dus.

Toch, toen Bart afgelopen weekend foto’s van me maakte tijdens een ochtendwandeling, had hij een wel heel mooie foto van me gemaakt. Je ziet me niet maar ik ben er wel. Zo ongeveer. En toen ik die foto zag dacht ik bij mezelf, nu heb ik eindelijk iets om af te drukken. Ik heb gekozen voor een foto canvas maar dan wel gekreukeld canvas want dat wil ik al heel lang, maar elke keer vond ik geen geschikt fotomateriaal. Tot nu dus. Krijgt Bart toch zijn zin want jawel, er komt een heel grote afbeelding van mij in huis.

Het gekreukelde canvas vond ik bij Foto op Canvas. Het is al te bestellen op klein formaat, 30 x 40 cm, tot wel 120 x 180 cm! Ik heb gekozen voor 90 x 120 cm omdat ik hem boven ons bed wil hangen. Lekker groot dus en zo mooi sober. Het gekreukelde canvas heeft de foto van Bart nog specialer gemaakt want het doek is met de hand bewerkt waardoor hij een ruwe afwerking heeft gekregen. Je hangt het canvas op met klemmetjes, punaises of ringen. Ik gebruik graag zwarte klemmen dus daar heb ik opnieuw voor gekozen. De eenheid in huis ontstaat al door dat soort kleine details te herhalen. Bovendien staat zwart prachtig bij de dreigende lucht van de foto.

Niet iedereen wil een groot los doek ophangen. Je kan je foto ook opĀ groot canvas laten drukken dat op een stevig raamwerk gespannen wordt. De mogelijkheden qua formaat zijn zowat eindeloos. De maten gaan tot wel 3 meter! Mag het nog een tikje groter voor je, dan stuur je ze gewoon een mailtje en hoor je vanzelf of jouw maat leverbaar is. Ik heb persoonlijk ondervonden hoe flexibel ze bij Foto op Canvas zijn. Ben heel blij met het mooie doek.

24 juli 2019 | Foto’s M.E