Fotowand

Dit idee komt niet van mezelf. De invulling wel. Bij veel accounts kom ik de fotowand tegen. Persoonlijk vind ik die van @Tezzamb het mooist. Het hippe, relaxte sfeertje spreekt me aan. Achter haar bed heeft Tezza een wand vol prints uit tijdschriften. Voor het gemak noem ik het een fotowand. Deze collage verkoopt ze. Je krijgt 150 vellen voor 80 USD. Op dit moment zijn ze uitverkocht maar binnen nu en niet al te lange tijd wordt de voorraad aangevuld en komen er meerdere varianten op de eerste versie. Houd haar site dus goed in de gaten als je geïnteresseerd bent.

Ik ben zelf aan de slag gegaan door tijdschriften door te bladeren. Let er bij het maken van zo’n collage op dat je de vellen op kleur selecteert. Zorg voor zwart-witte afbeeldingen en misschien wat bladzijdes uit een boek. Voeg kleur toe door alleen afbeeldingen te selecteren die dezelfde kleur bevatten. Laat vijf van de 150 vellen eruit springen met een knalkleur. Zo maak je het net spannend genoeg zonder dat het schreeuwerig wordt. Een wand vol A4-tjes is namelijk op zichzelf al vrij druk.

Onze wand bestaat voornamelijk uit witte, bruine en oranje-rode vellen. De laatste tijd ben ik daarmee aan het experimenteren. Afgelopen zomer in Denemarken hadden we een heel gave lamp in oranje gezien en helaas niet gekocht. Wat ik toen wel zag maar nu pas erken, is dat oranje een frisse pit geeft aan het soms wat sobere wit. Vooral in combinatie met geel en perzik roze vind ik het verrassend mooi. Met deze fotowand kan ik er verder mee experimenteren. Leuk!

07 januari 2018 | Foto’s M.E