From Russia with love

Mensen inspireren is wat ik het liefste doe. Ik vind het een eer wanneer mijn ideeën een aanvulling kunnen zijn voor andermans interieur. Of in dit geval voor een product. Vorige week kreeg ik een heel lief mailtje uit Rusland van Janine. Janine Saunders is een creatieve jonge vrouw die diervriendelijke schapenvachten verkoopt. Maar ze wilde meer. Het leuke is dat ze me schreef hoe ons interieur haar geïnspireerd heeft voor het maken van haar eerste kussen. Een combinatie van stof en schaap. Als dank voor alle inspiratiebeelden heb ik een kussen van haar gekregen. Afgelopen donderdag kwam hij binnen en hij is echt zo gaaf. Ik ben weg van de zachte vacht en het stoere jute-achtige stofje op de achterkant. Ik kan niet omschrijven hoe mooi ik het vind dat ik dit kussen opgestuurd heb gekregen. Ik bedoel, ik ben maar een simpele interieur-verslaafde uit het piepkleine Nederland en zij een creatieve-ontwerpster helemaal in Rusland. Hoe mooi is het dan dat internet ons zo dicht bij elkaar heeft kunnen brengen? Ik ben oprecht vereerd en ga dit kussen voor de rest van altijd koesteren.

Natuurlijk is het leuk als je iets krijgt, maar ik wil altijd het verhaal erachter weten. Wie is Janine, bijvoorbeeld, en hoe is ze haar eigen bedrijf begonnen? Ze vertelde me dat ze het zat was om de hele dag achter de computer te zitten. Ze had behoefte om met haar handen te gaan werken en vond haar uitdaging in het starten van een eigen winkel. Dat was pas in de zomer van 2016, dus nog niet zo lang geleden.

Janine wordt omringd door natuurlijke schoonheid – letterlijk, ze woont in een prachtig stukje Rusland. In haar streek wordt zeer veel schapenvlees gegeten. Uiteraard blijven de huiden van deze schapen over. Zonde! Janine besloot dat dit haar toekomst zou worden. Haar bedrijf East Perry was een feit. Ze zocht contact met lokale, organische veehouders die het een uitdaging vonden om samen met Janine naar de mooiste vachten te zoeken. Aangezien Janine erg kieskeurig is, ondergaat elke vacht een uitgebreide inspectie. Hij moet bijvoorbeeld 100% natuurlijk zijn, mag geen chemische behandeling hebben gehad en moet natuurlijk mooi zijn qua kleur/structuur. De vachten komen van schapen uit de Ossetia; een landschap bestaande uit bergen, weides en kleine familiebedrijfjes naast de brede rivier die erdoorheen loopt. De schapen leven in kuddes en hebben een vrij leven in de natuur gehad.

Een moeder en dochter bij Janine om de hoek maken de huiden schoon en weven ze zo nodig aan elkaar tot kleden. Janine heeft er met East Perry voor gezorgd dat er nieuwe handel is ontstaan. En die handel groeit! Op het moment is Janine bezig met het inkopen van velvet vachten uit Uzbekistan. Om ze op te halen is het flink wat uur vliegen maar dat heeft ze ervoor over. Ze gaat dus ver met het selecteren van haar producten. Het leuke hiervan is, dat je nooit een voorraad aan dezelfde soort vachten in haar winkel zult vinden. Elke vacht is op zichzelf staand en kwalitatief goed. Het is dan alleen nog kijken of het je smaak is of niet.

Indien je geïnteresseerd bent in een kussen of vacht >>> als je de code Marloes10 gebruikt, dan krijg je 10 procent korting. Scheelt weer!

East Perry bezorgt Janine elke dag een glimlach. Het harde werken dat er in haar bedrijf zit, wordt beloond wanneer ze haar producten bij mensen thuis ziet.

‘Je huis is als een altaar. Adoreer en begeer het.’