Graanmarkt 13

“Say hi to Tim and Ilse for me” staat er op de spierwitte papieren tassen die je meekrijgt wanneer je iets bij Graanmarkt 13 in Antwerpen koopt. Mooi en origineel, net zoals de spullen die ze verkopen. Het pand trouwens ook. Waar moet ik beginnen? Ik vind zo’n beetje alles aan dit concept geweldig. Graanmarkt 13 is opgericht door Tim en Ilse. Beneden in het pand is het gelijknamige restaurant gevestigd waar chef Seppe Nobels de meest smaakmakende gerechten voor je klaarmaakt. Met goed weer is het heerlijk vertoeven in de binnentuin, en in de winter brandt de haard van Weltevree om je warm te houden. Voor wie geen tijd heeft voor een relaxte maaltijd is er buiten (niet elke dag) de truck van Graanmarkt 13 waarin een snelle maar tevens ook lekkere hap voor je wordt klaargemaakt.

Op de begane grond vind je de winkel met uitzicht op de binnentuin. Het pand zelf is al zo mooi maar gevuld met al die mooie producten is het een plaatje! Je vindt er niet het standaard assortiment van een hippe winkel. Bij Graanmarkt 13 is de collectie met zorg uitgezocht. Bijzonder design uit Belgie, zoals bijvoorbeeld de Vlaamse ontwerper Michaƫl Verheyden, en tal van andere ontwerpers uit Europa. Ik heb een aantal nieuwe merken leren kennen waar ik het later nog over zal hebben.

Wij vielen meteen voor het chique glaswerk van Vidivi. Dat moest dus mee naar huis. Volgende week zijn we weer in Antwerpen en dan kijk ik misschien nog voor de longdrinks. Wat een mooi spul. Door de verticale lijnen in het glas (met de ribbels aan de binnenkant) weerspiegelt het licht zo dat het glas net van kristal lijkt.

Dan denk je dat je alles hebt gezien, maar op de 1e etage – let op de trap van beton! – zit het tweede gedeelte van de winkel met wederom een hoop design en fijne badartikelen. Ik kon het niet laten om er iets van mee te nemen. In bad gaan is iets wat ik zo vaak mogelijk doe. Het is goed voor mijn geest om te ontspannen alleen iets minder voor mijn huid. Nu heb ik badzout gekocht dat juist bedoeld is om lang mee te liggen badderen. Het dringt diep tot je huid door en reinigt je huid. Ze verkopen ook bossen zeewier. De volgende keer ga ik dat zeker uitproberen. Misschien huren we dan wel het appartement op de bovenste etage om een weekend echt tot rust te komen. Een aanrader!

Graanmarkt 13 vind je vlakbij de vogeltjesmarkt in Antwerpen.

21 oktober 2017 | Foto’s M.E