Green Lifestyle pop-up Store

Thuiskomen in een huis waar jij je goed in voelt, omringd door planten die de lucht zuiveren en het wonen nog prettiger maken. Dat is waar Green Lifestyle Store voor staat. Denise en Britt (twee zusjes met grote liefde voor planten en interieur) begrijpen dat niet iedereen de mogelijkheid heeft om naar het tuincentrum te gaan voor een mooie plant en dus brengen zij de planten naar jou. In hun webshop vind je design waardige kamerplanten en de bijbehorende accessoires. Wanneer je een plant koopt dan komt deze mooi afgestyled in een pot naar keuze zodat je daar niet eerst nog mee aan de slag hoeft. Het is simpelweg bestellen, uitpakken en neerzetten. Genieten gaat vanzelf want elke plant-pot combinatie ziet er waanzinnig fris uit. Toen ik door de site van Green Lifestyle Store scrolde en thuis om me heen keek, vond ik dat er best nog wat planten bij mochten. Sushi-proof planten dan wel. Ons witte poezenbeest knabbelt graag op blaadjes. Het is geen kattengras kwestie, ze heeft gewoon een knabbel tik. Rieten lampen gaan eraan en ook mijn nagels als ze de kans krijgt. Lekker ding. Het leek me daarom een goed idee om de planten eerst real life te zien. En dat kon vanmorgen voor het eerst want Green Lifestyle Store opende vandaag hun pop-up store in een van de leukste wijken van Amsterdam. De hele maand september kan je daar terecht voor een nieuwe huiskamervriend.

Openingstijden pop-up store 4 t/m 30 september 2018
De pop-up store is gevestigd op nummer van 76 van de Gerard Doustraat in Amsterdam en geopend van woensdag tot en met zondag. Doordeweeks van 10.00 tot 18.00 uur en in het weekend van 11.00 tot 18.00.

Tijdens een gezond ontbijt van Pluk Amsterdam kregen we de laatste nieuwtjes op plantgebied te horen van Art Director Floramedia, Judith Klute. Ze presenteerde ons het Green Trend Journal 2019 dat met name voor bedrijven in de groenindustrie aantrekkelijk is. In het Green Trend Journal wordt toelichting gegeven op de trends voor komende jaren (in tekst en getal) zodat bedrijven in de groen sector weten welke kant ze op kunnen met trends. Voor mij als blogger was het met name interessant om te horen waar allemaal op gelet wordt bij het oppikken van trends. Ik herkende mijn manier van kijken terug in de presentatie. Ook het feit dat Floramedia veel aandacht aan het milieu besteedt en vooral ook aan hergebruik van grondstoffen komt mij maar al te bekend voor. Ik ben werkzaam in de recycle industrie en kan me helemaal in hun visie vinden. Interessant dus. Maar dat niet alleen. De winkel was prachtig, de sfeer onwijs goed, de warme nazomerwind waaide gezellig naar binnen en dat alles maakte het tot een succes. Heb nog nooit zo relax aan het ontbijt gezeten met al die groenmakers en leuke mensen om me heen. Ik kan daar dus echt van genieten.

Foto hieronder: Denise en Britt met Judith in het midden.

Als je een plantenliefhebber bent dan vraag je je misschien wel af hoe ik al dat groen heb kunnen weerstaan en of ik niet meteen aan het kopen ben geslagen. Om eerlijk te zijn had ik het liefst mijn auto voorgereden en alle planten ingeladen. Zoveel keuze en het was allemaal mooi. Helaas is de ruimte bij ons thuis beperkt dus ik moest een knoop doorhakken.¬†Op de terugweg naar huis had ik alle tijd om na te denken over welke plant ik zou gaan bestellen. Na anderhalf uur rijden waren er twee planten overgebleven die er voor mij uitsprongen. De Sophora ‘Little Baby’ met zijn fijne blaadjes zo klein dat je een vergrootglas nodig hebt (maar zo mooi!) en de Schijfcatus ‘Opuntia’. Thuis meteen de laptop erbij gepakt en een mooie plant bij Green Lifestyle Store besteld. En dan is het nu wachten tot hij binnenkomt. Uiteraard zal ik de foto’s hiervan op Instagram showen. Ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

04 september 2018 | Foto’s M.E