Groen geluk

Ik heb dus van die schandalige aankopen. Niet qua prijs hoor, dat niet. Maar ik kan soms spullen aanschaffen die een wat langere levertijd hebben en dan vergeet ik vervolgens dat ik het besteld heb. Leuk is het dan natuurlijk wel wanneer de postbode ineens voor de deur staat met een pakketje. Op die manier kan je jezelf nog eens aangenaam verrassen. En dat had ik dus vandaag. Ik was totaal vergeten dat ik twee maanden terug het boek van Maaike Koster en Emma Sibley had besteld. Ik kon niet wachten zo graag wilde ik het doornemen en dan nu heb ik de kans.

Groen geluk is een functioneel boek met fijne illustraties en uitleg over diverse planten voor in onze huiskamers. De hoofdstukken zijn gerangschikt op soort waarin duidelijke uitleg wordt gegeven over de verzorging, standplaats en afkomst van de plant. Geen ellenlange teksten met moeilijke uitleg over wanneer, waar en hoe je een plant water moet geven maar simpel en kort bondig zodat iedereen het begrijpt. Dusseh, vanaf nu geen smoesjes meer dat planten het bij jou niet volhouden. ; )

Eigenlijk had ik een boek verwacht met afbeeldingen van huiskamers vol met planten, een beetje zoals er al velen van zijn, maar wat ik al zei, het is een functioneel boek en ook nog eens mooi met tekeningen van Maaike Koster, die we allemaal van mydeerartshop.nl kennen. Stiekem wil ik bepaalde illustraties eruit scheuren en aan de wand hangen. Ik word gelukkig van dit groen. ISBN 9789059567528

06 september 2017