Groen wonen

Vorig jaar had je er niet mee hoeven aankomen; een kamerplant. De kleur alleen al. Ik had er helemaal niets mee. Ja, een cactus-verzameling op zolder, maar daar hield het echt bij op. Tot de Monstera ‘in de mode’ kwam. Ik vond het zo mooi staan bij anderen dat ik er zelf ook een aanschafte. Vooruit, hij belandde meteen op zolder, maar het grote groen was in huis geïntroduceerd. Beetje bij beetje begon ik te wennen aan deze kleur tussen al het wit, zwart en grijs.

Ik had het nooit van mezelf verwacht maar ik begon het groen in huis echt te waarderen. De Monstera verhuisde naar beneden en staat nu pontificaal in de woonkamer te pronken. Op zolder kwam een joekel van een Strelizia en de orchideeën die ik voor mijn verjaardag kreeg zijn ook weer in beeld.

Het houdt hier niet op. Toen ik laatst op shopUP was heb ik Green Lifestyle Shop leren kennen. Een fris bedrijf met knalgroene vingers. Ze verkopen online kamerplanten voorzien van stoere potten. Je hoeft thuis dus niet zelf aan de slag met aarde en vieze nagels. Je bestelt jouw nieuwe groene vriend vanuit je luie stoel en daar zou je kunnen wachten tot hij aanbelt. Je plant wordt namelijk gemakkelijk thuisbezorgd.

Ik twijfelde tussen nog een tropische plant erbij in een unieke, Afrikaanse mand of een weckpot met plant. De weckpot zorgt voor zichzelf en heeft slechts wat liefde nodig. De pot bootst de natuurlijke luchtvochtigheid van het leefklimaat van de plant na, waardoor de pot kan beslaan. Doordat de lucht met zijn voedingstoffen constant gerecycled wordt, kun je maanden plezier hebben van de plant zonder externe verzorging.

Een tropische plant had ik al en die weckpot vind ik intrigerend. Ja echt, waanzinnig toch dat zo’n plantje het zonder ventilatiekanaal volhoudt? Dus ik heb een weckpot bij Green Lifestyle Shop aangeschaft om onze groene collectie uit te breiden. Hij staat op een lichte plaats op de eettafel maar mag niet in de volle zon. Deze vleeseter heeft voorlopig nog niet te klagen, want er zitten al vliegjes in de pot. Geen idee of dat de bedoeling was, maar het maakt het ecosysteem wel compleet.