Groene inspiratie

Dat ik mijn groene inspiratie voorlopig even niet bij planten zoek, dat moge duidelijk zijn als je me op Instagram volgt. Ons kleine monstertje Josje (kitten van 5 maanden) denkt dat ze in planten kan klimmen. Ook wroet ze gaat in de aarde om er vervolgens het hele huis mee door te rennen. Gelukkig houdt ze van in bad gaan dus spoelen we de aarde wel weer uit haar vachtje. Maar de planten… sja… dat is een totaal ander verhaal. Zoals je kan verwachten loopt het daar minder goed mee af. Er zijn al meerdere planten in de groencontainer geëindigd en degene die nog wel te redden waren staan nu allemaal op mijn werk. Alleen de Orchideeën en Strelizia staan nog op zolder, tenminste, wat er nog van over is. Er is dus nog weinig groen bij ons in huis te vinden, en dat terwijl ik net de smaak te pakken kreeg. Een optie is een kunstplant maar dat voelt logisch niet hetzelfde als een echte plant. Ik ben in een heel andere hoek gaan zoeken want groen in huis, dat is meer dan planten alleen.

Groene interieurs, letterlijk bedoel ik dat met wanden en meubels in diverse groentinten geverfd alsof het bos naar binnen komt. Ik viel op slag voor deze frisse groene looks toen ik de interieurs van Anna Kubel en Emily Slotte ontdekte. Allebei Scandinavisch en ontzettend inspirerend. Beide interieurs hebben een landelijke twist maar wel op een unieke eigentijdse manier. Zo worden de oude kasten (in heldere groentinten ondergedompeld) afgewisseld met designlampen. Om hun groene interieur kracht bij te zetten worden er heel wat verse bloemen toegevoegd. Helaas hoef ik daar niet aan te beginnen maar ik kijk er graag naar. Onlangs kocht ik nepbloemen, amper nog van echt te onderscheiden, maar zelfs die probeert Josje op te eten.

Groene meubels dus, daar voelde ik ook wel wat voor. We hebben 1 oude kast op de logeerkamer staan en twee zelfgemaakte kasten. Ik besloot om eerst onze kast in de woonkamer een grijs-groene army-achtige tint te geven. Via Loft76 vond ik meerdere kleuren die daarop aansloten maar ik koos voor de City Loft 11 omdat deze tussen vergrijsd en fris inzit. Het resultaat zie je in een aparte blog want ik moet nog even wachten tot de verf binnenkomt.

Groene kast dus. Maar dat is niet het enige wat ik zo inspirerend vind aan deze interieurs. Het is het hele onbezorgde sfeertje dat me sterk doet denken aan zelfvoorzienend leven op het platteland. Het straalt een warme gezelligheid uit die ik bij ons soms nog steeds mis. Als reactie daarop kocht ik al de kapstok van Søstrene Grene waar ik droogboeketten en andere objecten aan kan ophangen. Ook de appelmand die ik weken geleden op een antiek boerderij tegenkwam past goed in het plaatje. Dat betekent niet dat ik ons huis ga omturnen in een rijtjeswoning-boerderij maar ik wil de sfeer in huis wel wat veranderen. Ik zou graag een mix willen van Scandinavisch groen, Marokkaanse zachtheid en Hollandse nuchterheid.

30 september 2019 | Foto’s Anna Kubel, Emily Slotte, M.E