GROOS; Rotterdams design

Eigenlijk was het puur toeval dat we in dit deel van Rotterdam terecht kwamen en langs Groos liepen. De grote, open ruimte vol met bekende designstukken nodigde meteen uit om naar binnen te gaan. Wat een prachtige ruimte en mooie spullen. Veel van wat ze er verkopen kende ik al, maar ik had geen idee dat het allemaal ontwerpers uit Rotterdam waren. Denk bijvoorbeeld aan Richard Hutten. Zijn “This 101 PP chair” is er in diverse uitvoeringen te bestellen en voor een heel leuke prijs. Bij design denk je meteen aan duur maar deze stoel is er al vanaf 105 euro. Leuk dus!

Wat ik ook erg mooi vond zijn de OHM spiegels van Paola Sabourin. De spiegel is in de houder mee gegoten en is er in diverse kleuren. Roze, zwart of naturel. De roze stond in de winkel en dat was echt een plaatje. Net zoals de roze wand waar diverse spraakmakende kunstwerken aan hingen. De fotografie van Naiko viel meteen op. Ze is een Rotterdamse fotografe die het liefst billen op de foto zet. Magnifieke print! En dan te bedenken dat ze pas twee jaar met fotografie bezig is.

Wij hebben er een nieuw winkeladres in Rotterdam bij. Mocht je in de buurt zijn, ga dan zeker eens langs op deĀ Achterklooster 13.

Foto’s me