Al een tijd op ons to-do lijstje maar het kwam er steeds niet van. Gister dan eindelijk naar Haarlem geweest. We begonnen met een ontbijt bij een bakkerij op de hoek van de Kleine Houtstraat, daarna de straat zelf ingegaan. Meteen al vonden we diverse eigentijdse shops, waaronder Mashed Concept Store; een winkel vol unieke woonaccessoires. Ze hebben een filiaal in Amsterdam (Jan Pieter Heijestraat 168) en deze in Haarlem (Kleine Houtstraat 19).

Foto van mij

Foto via nlstreets.nl

Als je vervolgens via de Warmoesstraat verder loopt, kom je langs een aantal pop-up shops bij de Grote Markt terecht. Hier vind je op zaterdag een boerenmarkt met talloze handgemaakte/biologische voedingsmiddelen.

Vanuit de Grote Markt kan je alle kanten op. Wij hebben de route van hipshops aangehouden, deze gaat o.a. langs de Zijlstraat, Jacobijnestraat, Koningstraat, Gierstraat, Breestraat en eindigt uiteindelijk bij Portrait op de Raamvest. Daar hebben we thee met scones besteld en een tijdje met de meiden van Portrait gekletst. Om eerlijk te zijn dacht ik dat Portrait ruimer was opgezet, toch viel het niet tegen. Wat een gaaf pand hebben ze! En de scones… geweldig.

Foto van mij
Foto via Amazine.com

Na de scones zijn we naar een winkel op de Schagchelstraat gegaan en daar ben ik verliefd geworden op twee prachtige kunstwerkjes. Het gaat om de porseleinen schalen die Ella Scholtens heeft bewerkt met haar talent. Zwart-Witte vrouwenfiguren met gouden accenten. Elk exemplaar is uniek dus je bent ervan verzekerd dat je iets speciaals in huis haalt. Vanmiddag ga ik ze ophangen > wordt vervolgd in een aparte post!

Foto: Ella Scholtens

Na Haarlem zijn we bij familie in Bloemendaal geweest, daarna nog iets gedronken aan zee en de dag afgesloten in de bioscoop in Rotterdam. Een drukke dag dus, maar absoluut geslaagd.