Home Stock Haarlem

Vanmorgen bedacht ik me dat het alweer drie jaar geleden is dat we in Haarlem waren. Waar blijft de tijd?! Voor ons is Haarlem niet bepaald om de hoek. Als we die kant op gaan dan plannen we dat van te voren in en proberen we zo veel mogelijk in die omgeving te doen. Ik had al een lijstje klaarliggen met de leukste winkels op kleding en interieurgebied. Bovenaan stond de nieuwe winkel van Home Stock. Vorige week was de opening en vandaag kon ik eindelijk hun winkel cq warenhuis bewonderen.

Een warenhuis is het zeker! Het eerste wat me opviel toen ik er binnenstapte, was de open indeling. Anders dan bij sommige woonwinkels zijn alle mogelijke stijlen kris kras door elkaar gebruikt, maar op zo’n manier dat het past. Alles klopt, tot de muziek aan toe. Botanische printen met vintage meubelstukken worden gecombineerd met bijvoorbeeld speelgoed.

Ik zou Home Stock niet als een showroom omschrijven maar eerder als een ruimte vol verzamelingen waar je niet uitgekeken raakt. In elke hoek vind je nieuwe inspiratie. Ik was gek op de botanische prints en de flamingo IXXI, maar wat ik echt het allerleukst vond was de zwarte keuken, onderdeel van de winkel en in gebruik door het personeel. Home Stock heeft een stijlvolle, huiselijke uitstraling die je gemakkelijk op je eigen woonkamer kunt reflecteren, met sobere of juist warme kleuren en mooie limited edition producten. Voor elke stijl en elk budget kun je er terecht, ik zou er zeker eens gaan kijken!

“Home Stock is de winkel waar je precies vindt wat je zoekt en ook precies dát waarvan je niet wist dat je het zocht, totdat je het vond.”

Home Stock aan het woord: Home Stock Limited Editions opende in 2014 voor het eerst zijn deuren in een leegstaand winkelpand in het Raaksgebied in Haarlem. Wat begon als een pop-up interieurwinkel van ongeveer 3 maanden, groeide snel uit tot een mini-warenhuis van 1500m2 vol inspiratie, dat inmiddels al zijn tweede jaar in is gegaan. In juli 2015 kwam daar de vestiging in Eindhoven, gevolgd door de online shop. Inmiddels is er sinds november 2016 ook een vestiging in Nijmegen. De winkel in Haarlem is verhuisd naar de overkant naar een vast pand.