Home Stock Utrecht

Vorig jaar werd bekend gemaakt dat het Aboriginal Museum in Utrecht zou gaan sluiten. Dus ik snel naar de Oudegracht om de kunst en het pand te bekijken. Want jeetje wat is het een mooie ruimte. Ontzettend jammer dat ik hier nu niet meer kan komen, dacht ik nog. Ik nam aan dat het pand in handen van een projectontwikkelaar zou komen en dat is niet altijd gunstig voor een gebouw. Wat ik toen nog niet wist, is dat er iets heel leuks voor terug zou komen. Namelijk een nieuwe winkel van Home Stock! Tadaa, dat was een feestje natuurlijk. En hoewel het pand nu geen museum meer is, loop ik er nog steeds bewonderend doorheen. Bont kleurgebruik op alle muren, maar ook in de meubelstukken verdeeld over de gehele ruimte. Ik keek er mijn ogen uit zoveel variatie in woonaccessoires hebben ze en dan die excentrieke doorkijkjes… heerlijk! De winkel omhelst je als een warme deken en om eerlijk te zijn heb ik er langer rondgelopen dan in het voormalige museum. Er valt gewoon zoveel te zien. Ik kreeg er geen genoeg van.

Terwijl ik rondsnuffelde hoorde ik andere klanten elkaar vertellen dat de winkel net een ontdekkingstocht door een nog niet ontdekt land is ergens ver weg tussen Azië en Afrika. En inderdaad, daar is Home Stock goed mee te vergelijken. In elke winkel vind je de exotische prints terug, soms metershoog. Opgezette dieren en kussens met palmbomen erop gedrukt. Daartegenover strakkere salontafels en plofbanken om in weg te kruipen. In de tuin liggen leeuwen op de grond. Platte dan wel en ook geen echte. Ze zijn door mensenhanden gemaakt en passen in elke kinderkamer. Of gewoon in de woonkamer. Want dat is ook Home Stock: hier en daar een grapje om het interieur vooral niet te serieus te maken. En daar hou ik van. Jij ook? Er zijn inmiddels heel wat filialen in ons land te vinden, maar de nieuwe winkel vind je aan de Oudegracht 176 in Utrecht.

09 oktober 2018 | Foto’s M.E