Hortensia in huis!

Bijna zestien jaar wonen we in dit huis. En ook bijna zestien jaar lang heeft Bart me elk voorjaar een hortensia cadeau gedaan. Het is een van onze gezamenlijke lievelingsplanten die we graag in de tuin zetten. Je kunt je misschien wel voorstellen dat de tuin er inmiddels zo vol mee staat – ze zijn uit de kluiten gewassen maar oh zo mooi – dat ik geen hortensia’s meer krijg. Een plant heeft ruimte nodig en vol = vol. Dus hoe blij was ik dat ik deze witte hortensia kreeg van mooiwatplantendoen.nl voor binnen! Wat een heerlijke bolvormige sfeermaker in onze woonkamer. Hij staat nog maar net en we zitten er continu foto’s van te maken. Elk kiekje is mooi. Volop genieten dus!

Toepasselijk is dat de hortensia symbool staat voor dankbaarheid (en die is heel groot!), gratie en schoonheid. Ik heb de hortensia in een papieren tasje gezet. Hij doet het ook goed als losse tak in een vaas. Of wat dacht je van stekken om zo je hele woonkamer vol te zetten met deze beauty’s?

Tip van mooiwatplantendoen.nl: Het huis volledig in bloei zetten is met de Hortensia een fluitje van een cent. Een stekje is namelijk zo gemaakt. Je hoeft alleen maar een goede stengel te vinden en deze vlak onder het oog (punt van het nieuwe blad) schuin af te snijden. Pak een potje met stekgrond en kweek de bloem – of bloemen – op door het oog nét onder de grond te zetten. Doe het in een plastic zakje, knoop er een touwtje strak omheen en voor je het weet heb je een bloemenzee in huis.

En wist je dat je de kleur van de hortensia zelf kunt bepalen? Hij verandert namelijk van kleur afhankelijk van de grond waarop hij groeit. Het maakte niet uit of Bart witte, blauwe of roze hortensia’s meenam, ze zijn allemaal roze geworden. In zure gronden worden de bloemen namelijk blauw, in basische gronden roze en in PH-neutrale grond wordt hij paars. Dat beïnvloeden van kleur kan je ook bij je binnen-hortensia doen. Wanneer je bijvoorbeeld koffiedik aan de aarde toevoegt wordt hij blauw. Hoe leuk is dat?

De hortensia was woonplant van de maand april maar in mei doet hij het net zo mooi! Neem een kijkje op mooiwatplantendoen.nl voor nog meer weetjes over deze mooierd.

01 mei 2018 | Foto’s mooiwatplantendoen.nl, M.E