HP ENVY – Reinvent Memories

Vanaf ons derde levensjaar bouwen we herinneringen op. Een groot percentage van wat we meemaken vergeten we. De gebeurtenissen die het meest indruk op ons maken dragen we soms ons hele leven met ons mee. De slechte herinneringen proberen we weg te drukken en de mooie leggen we vast door middel van fotoboeken of een schilderij aan de muur. Het is bewezen dat de herinneringen die we aan de wand hebben hangen ons het meest bij blijven. Al het andere dringt op de achtergrond tot we om de zoveel jaar weer eens door onze fotoboeken bladeren. Herinneringen ophalen noemen we dat en natuurlijk is dat leuk om te doen. Maar zou het niet nog leuker zijn om ze elke maand, week of dag tegen te komen?

Tegenwoordig hebben we onze blogs voor onze verhalen en Instagram om de momenten van de dag vast te leggen. We delen onze bezigheden wereldwijd maar zijn na een week vergeten wat we ook alweer hebben geplaatst. In deze huidige moderne tijd dwingen we onszelf alles digitaal vast te leggen. En dat kan anders.

Vorige week was ik bij de presentatie van de ENVY 7640 van HP. De HP ENVY is een fotoprinter die het ons gemakkelijk maakt om onze dierbaarste herinneringen af te drukken. Echt gemakkelijk, want als je vanaf het strand in Ha├»ti een foto maakt van een palmboom en je stuurt deze foto naar je printer toe, dan ligt de geprinte foto voor je klaar zodra je thuis komt. Uiteraard kan je ook al je vakantiefoto’s in een keer naar je printer sturen. Druk ze af op drie verschillende formaten en hang ze aan de muur. Leuk om al die foto’s te zien als je terugkomt van je eerste werkdag. Na een tijdje plak je ze net zo makkelijk in het vakantiealbum.

Tijdens de presentatie vertelde Rachel van @dehuismuts over de foto’s van haar huwelijk die ze tijdens de presentatie printte. Het was voor haar de eerste keer dat ze haar eigen trouwfoto’s in handen kreeg en dat maakte zichtbaar een hoop moois bij haar los. Datzelfde ervoer ik toen ik thuis mijn vakantiefoto’s van Colombia printte. Ik heb wel een fotoalbum van deze reis maar ik had net als Rachel nog nooit een geprinte foto gehad. Toen ik door mijn eigen foto’s bladerde kwam ik erachter dat ik zoveel alweer vergeten was. Bart en ik hebben ontzettend gelachen toen we ons die mooie momenten weer herinnerden, dat we ze overal in huis hebben opgehangen. Serieus. Boven het bed, in de keuken, op de gang en zelfs op het toilet.

Voor mij is de ENVY fotoprinter van HP meer dan het printen van herinneringen. Zo’n vijftien jaar geleden – oei, nu voel ik me oud – schilderde ik voor galeries en experimenteerde ik veel met fotografie. Op een gegeven moment heb ik die laatste passie alleen tijdens vakanties beoefend en ben ik zo’n beetje vergeten hoeveel plezier het me bracht om de foto’s af te drukken. Ik ben nog uit het tijdperk dat ik met een volgeschoten rolletje naar de fotozaak ging om hem te laten ontwikkelen, haha. Thuis heb ik nooit eerder een fotoprinter gehad dus toen ik die vakantiekiekjes zag… wow! Wat een kwaliteit komt eruit. Het moedigt me aan om weer met fotografie aan de slag te gaan en datgene af te drukken waar ik werk van wil maken.

Nog een handig weetje: HP biedt een service aan waardoor je nooit meer zonder inkt komt te zitten. Instant Ink. Al vanaf 2.99 euro per maand kan je zo’n 50 foto’s afdrukken. Is je inkt op? Dan komt er vanzelf weer een toner naar je toe. Handig toch? Kijk voor meer informatie op de website van HP en laat je inspireren!

29 september 2017 | Foto’s M.E