Foto via hotel san giorgo – niet op Ibiza, maar voor mij heeft het wel die stijl. ; )

Nog geen idee waar je van de zomer naartoe wilt? Als wij geen bruiloft in Colombia hadden gehad, dan waren we zeker naar Ibiza gegaan. Ik hou van het eiland, ook al ben ik er nog nooit geweest. De inrichting van de huizen daar fascineert me. Zowel de oude als nieuwe stijl. Op een of andere manier sluiten die perfect op elkaar aan. Naar mijn idee is het een mix van veel witte wanden en zware, houten meubelen. Oosterse/rieten lampen en manden, Marokkaanse vloerkleden en een snuf design. Hier en daar een pastelletje, wat unieke woonaccessoires, en je hebt de Ibiza stijl. Ik hou ervan.

Toen we een jaar geleden onze woonkamer gingen verbouwen, wilde ik zo’n interieur. De keuken is precies geworden hoe ik het voor ogen zag. Inclusief de rieten manden die je op Ibiza en in de rest van Spanje ziet. Het witte beton van onze keukenmuren in combinatie met het houten underlayment, klopt voor mij. De rest van ons interieur kreeg echter een Scandinavische uitstraling met veel licht hout en zwart-wit. Ook leuk, maar ik neig weer terug te gaan naar onze donkere, houten eettafel die mijn man dertien jaar geleden maakte van onze oude, hardhouten schutting. De tafel ligt opgeslagen onder ons bed. Hij is loodzwaar maar absoluut uniek en het heeft die heerlijke uitstraling die ik bij onze huidige tafel weleens mis. Het enige punt waaraan ik nog twijfel: hij is heel donker. Als in donker-donker. En dat is weer even wennen na die lichte, witter dan witte periode.

Hier wat inspiratie in Ibiza stijl. Hoe langer ik ernaar kijk, des te meer zin krijg ik om ons interieur die zomerse twist te geven.

Foto’s via Pinterest, Ibiza Home, San Giorgio Hotel, vtwonen.nl