IGNORE – STAY HORNY FOR DESIGN

Bam! Die tekst kwam meteen binnen; Stay horny for design dat stond op de catalogus gedrukt waar ik in het voorbijlopen naartoe getrokken werd. Onmogelijk te negeren voor wie van design houdt dus oppakken en meenemen. Ik was verrast door de inhoud ervan, namelijk een knap staaltje design van eigen bodem. Even voorstellen: Julien van Hassel is de man achter het label ignore, hij ontwerpt samen met andere designers. Marc van der Voorn bijvoorbeeld ontwierp een spiegel en bijzettafel voor ignore. Aan de nieuwe collectie die in september dit jaar verschijnt werken weer andere designers mee met als doel een veelzijdige collectie passende binnen de stijl van ignore. De stijl van ignore is minimalistisch maar krachtig te noemen wat de producten een fijne uitstraling geeft. In ons soms wat drukke interieur zou zo’n stukje design voor een hoop rust kunnen zorgen want dat is na alle impulsaankopen iets uit balans geraakt.

Laatst schreef ik over ontspullen. Oude meuk eruit en kwalitatief hoogwaardige producten erin. Het werd tijd om de troep van de rest te scheiden. Heb twee keer naar de kringloop moeten rijden om al het overbodige te lozen. Het ruimt zo lekker op en tegelijkertijd komt er ruimte vrij voor onder andere deze te gekke spiegel van ignore. Daar ben ik als een blok voor gevallen, wat een gaaf ding! Je kan hem neerzetten of ophangen, is er in een rond of vierkant model en de stalen houder is verkrijgbaar in de kleuren rood-bruin, wit, grijs en zwart.

De ene spiegel is de andere niet, het gaat om de beleving zeg ik altijd. De meeste vrouwen brengen heel wat tijd voor de spiegel door, ik net zo goed. Ondanks dat mijn eyeliner en ook mijn wenkbrauwen zijn getatoeëerd, ga ik hem toch als wandspiegel gebruiken zodat ik in stijl de rest van mijn make up kan opbrengen. Op de rand past precies het bakje met spulletjes die ik bij de hand wil hebben en voor ons vrouwen is dat ideaal. Mocht je dit als man zijnde lezen, Bart stalt er eveneens zijn haarspul op uit (even weggehaald voor de foto).

p.s.: The best make-up is a smile!

Ik probeer onze Marokkaanse souvenirs altijd te combineren met Scandinavische en Nederlandse ontwerpen, zo wordt het geheel niet te zweverig en blijft alles in balans. Wat ik na het boho-tijdperk nodig had was verfrissend design. Het maakt mijn hoofd leeg. Rust, heerlijk. Ben je nieuwsgierig geworden naar de ontwerpen van ignore, dan heb ik hierbij de link voor je: ignoreamsterdam.com