Gisteren vers teruggekomen uit IJsland en Amerika. Voor mij was alles nieuw. Ik was nooit eerder in IJsland of Amerika geweest. Mijn man wel, hij heeft high school gedaan in Hutchinson. Dat is ook meteen de reden dat we daar naartoe zijn geweest. In verband met onze verhuisplannen, was Barts host parents opzoeken voorlopig de laatste (verre) reis die we hebben gemaakt.

Afgelopen december kochten we een ticket via Icelandair met tussenstop in Reykjavik. Het voordeel van vroegtijdig boeken, is dat je veel krijgt tegen een goed tarief. Zo betaalden wij nog geen 400 euro pp voor een retourtje AMS – Reykjavik – New York – Amsterdam. We dachten lekker goedkoop uit te zijn, totdat we in het land aankwamen en de prijzen van het eten zagen. Ik wist dat IJsland duur is, maar ZO duur? Mijn hemel, niet normaal wat je daar betaalt. En dan New York erachteraan…

Maar goed. IJsland dus. Na aankomst zijn we met de Grey Line naar de Blue Lagoon gegaan. Kaarten kan je al in Nederland kopen, maar ook in het vliegtuig en op de luchthaven van aankomst. De chauffeur brengt je naar het zwavelbad en vertrekt om de twee uur naar je verblijf in Reykjavik.

De Blue Lagoon was een heerlijke ervaring. Eerst met z’n allen onder de douche. Ja, in je blootje, daar wordt toezicht op gehouden. En dan plons je via de ijskoude buitenlucht zo het warme water in. Bij de bar kan je witte klei pakken en jezelf met het goedje insmeren. Ondertussen dobber je relax rond.

Via gestolde lavavelden rijden we naar Reykjavik. Aan de horizon kan je de besneeuwde bergtoppen zien. Wij hebben een appartement in het centrum met alles erop en eraan. Tegen middernacht maken we een wandeling door de stad en verbazen ons over het licht. In mei/juni wordt het namelijk niet donker in IJsland. Het is alsof je in de schemering blijft hangen.

‘s Ochtends vroeg worden we opgehaald voor een excursie naar het ijsbergenmeer Jökulsárlón, helemaal in het oosten van IJsland. Onderweg zien we het landschap continu veranderen van lavavelden naar gletsjer naar zwarte stranden, groene vlakten en uiteindelijk dus de ijsbergen. Het is hier prachtig, zo uniek!

Onze laatste dag in IJsland brengen we op het water door. De Puffins spotten. Helaas voor ons hadden we qua weer een slechte dag. Regen en tegen het vriespunt. Nog geen twaalf uur later staan we in het hete New York. Een aangename cultuurshock want ik hou van afwisseling. Meteen Times Squire opgegaan want ons hotel zat daar vlakbij, en ons verbaasd over alle reclame. Hieronder een aantal foto’s van onze eerste vier dagen in New York.

Vrijdagmorgen ontvangen we treurig bericht uit Nederland. De tumor bij onze poes Megs is drie maal zo groot teruggekomen, en dat binnen een paar dagen tijd. Terug naar huis gaan is geen optie (ook al wilde ik dat wel) we hebben nog een week te gaan. Zaterdag vliegen we naar Fred en Mary in Kansas. Ze halen ons op van de luchthaven en brengen ons naar hun huis in Hutchinson. Het is vier uur rijden, voor hen is dat een normale afstand. Onderweg stoppen we bij de Tailgrass Prairie waar een cowboy me leert lassowerpen. Geweldig!

De dagen dat we bij Fred en Mary thuis zijn, zijn heel relax. We koken met z’n allen, bezoeken een zoutmijn en een natuurpark en maken een ommetje door de o zo normale maar precies als in de film straat. Toen we weer terug naar de luchthaven gingen hadden we het allemaal moeilijk. We hebben zoveel lol gehad.

Het gaat steeds slechter met Megs. En ik heb ergens kou gevat. De laatste dagen in New York zijn niet de besten. We willen allebei heel graag naar huis. Maar nu we thuis zijn, is het eigenlijk te snel gegaan. 😉

Foto’s door ons gemaakt