IKEA EN MODEONTWERPER CHRIS STAMP

Ik kan op meerdere manieren van het voorjaar genieten. Ik ben Nederlander, dus ja, ik geniet van mooi weer. Buiten zitten, buiten koken en tot ‘s avonds laat bij de houtkachel zitten met een glas Hugo erbij en een verlaat diner uit de pizza-oven. Maar waar ik nog meer van geniet dat zijn de nieuwe collecties die rond deze tijd verschijnen. Daar kan ik het hele jaar naar uitkijken. Vorige maand vertelde ik over de collectie van Piet Hein Eek voor IKEA en nu lanceert het Zweedse merk de limited designcollectie SPÄNST, in samenwerking met de urban modeontwerper Chris Stamp uit Los Angeles. Te gek toch?

Ik ben wild enthousiast want deze designer heeft zich vanwege zijn voorliefde voor schoenen verdiept in het uitstallen ervan. Die passie voor schoenen hebben we gemeen. Man, mijn kast puilt ervan uit. Vorig weekend heb ik alle schoenen uit de kast gehaald voor de grote schoonmaak en ik telde er meer dan 120. Schamen doe ik me niet, trots uitstallen wil ik ze wel. Dankzij mijn nieuwe partner in crime gaat dat lukken. Nu staan ze in de Billy kast van IKEA, en dat is prima voor de schoenen die ik het meest draag. Voor alle pumps, sneakers en boots die ik bewaar om naar te kijken, wil ik de transparante schoenenboxen kopen. Ze zijn handig op te stapelen en helemaal wanneer je speelt met dezelfde kleur schoenen, kan zo’n verzameling boxen een decoratieve toevoeging voor het interieur zijn. Ik beeld me meteen in hoe het zou zijn om een hele wand vol te hebben.

Ben je net zo enthousiast als ik ben, houd je het niet langer en wil je nu meteen naar IKEA gaan? Neem dan meteen een aanhanger mee. Er hoort namelijk o.a. een kledingrek en kast bij, maar ook een skateboard, basketbalnet en kledingstukken als petten, hoodies en t-shirts. Alles in een stoere, monochrome (kleur)uitvoering, aangepast aan de wensen van de jongere generatie. Zo leuk!

Meer over Chris Stamp: Chris Stamp groeide op in Aspen (Colorado) en hield zich altijd al bezig met kunst en mode. Hij begon in 2011 zijn modelabel ‘Stampd’, geïnspireerd op een urban lifestyle en de skate- en surfcultuur in Los Angeles. Kijk op de site van IKEA voor meer weetjes over deze limited designcollectie.

01 mei 2018 | Foto’s IKEA