IKEA + SONOS = SYMFONISK

Vorig jaar vierde IKEA haar 75 jarige bestaan. In al die jaren is IKEA met de tijd meegegaan en ook nu bewijzen ze dat weer door een samenwerking aan te gaan met Sonos. Het uitgangspunt voor deze samenwerking is digitaal gemak creëren. Zo kan je al even via de website bestellingen plaatsen en deze laten thuisbezorgen. Ook is er een app waarmee je al lopende door IKEA producten kan selecteren op de app en deze met een druk op de knop thuis kan laten bezorgen. Je hebt dus de gemakken van het product real life bewonderen, maar je hoeft er niet mee rond te lopen of in de rij bij de kassa te staan. Makkelijk dus.

Na het gemak van draadloos opladen en slimme verlichting, is er nu ook geluid; IKEA en Sonos lanceren SYMFONISK

Na onderzoek is gebleken dat muziek een grote rol speelt in het creëren van een thuisgevoel. Mensen worden geïnspireerd wanneer ze muziek luisteren. Niet alleen thuis maar ook op het werk, eigenlijk overal. Om een voorbeeld te noemen: vorig was een bizar drukke periode op mijn werk. Met vijftig werkuren in de week was het flink doorpezen. De eerste twee weken ging dat zonder moeite maar na een maand zakte de concentratie weg. Hoe ongezellig ook voor mijn collega’s, ik heb een koptelefoon meegenomen om mijn eigen muziek te luisteren. Muziek die mij aanspreekt en motiveert. Daardoor kreeg ik zoveel energie dat ik het een half jaar volgehouden heb tot het vanzelf rustiger werd. Inmiddels luistert de hele afdeling naar haar eigen muziek en lassen we praatpauzes in.

Muziek, oftewel geluid, blijkt dus een bepalende factor te zijn in het dagelijks leven. Muziek zorgt voor emotie en bepaalt de sfeer. IKEA is hierop ingesprongen door samen met Sonos geluid en design te combineren. Er zijn twee producten uitgekomen. Een speaker-lamp en een boekenplank-speaker. Beiden onderdeel van de SYMFONISK serie die vanaf 1 augustus 2019 te koop zal zijn. Het betreft een langdurige samenwerking, geen limited edition. Het is de bedoeling dat we lang van deze samenwerking gebruik kunnen maken, wat super fijn is natuurlijk want Sonos is een expert in geluid. Geen gedoe met cd’s. Sonos wil overal in huis het comfort hebben om muziek te kunnen luisteren zonder een koptelefoon. Mensen luisteren namelijk steeds meer samen naar de radio of luisterboeken en uiteraard luisteren we ook naar films. De geluidsbeleving is belangrijk en dat die goed is dat heb ik persoonlijk kunnen ervaren op het event dat IKEA samen met Sonos organiseerde. Het geluid van beide speakers is gelijk aan de Sonos One, een rijk en kamer vullend geluid. Dat er zo’n diepe bas uit zo’n klein apparaat kan komen vind ik geweldig.

Zoals vermeld op de website van Sonos: Samen met IKEA heeft Sonos SYMFONISK ontwikkeld, een serie speakers ontworpen om de droom van een home sound system voor iedereen bereikbaar te maken. Het combineert onze expertise in geluid en technologie met IKEA’s kennis van woninginrichting. SYMFONISK past in elk huis en maakt het dagelijks leven mooier met behulp van sound en design.

16 juli 2019 | Foto’s M.E