#IKEASTOCKHOLM2017

Vandaag was het dan zover; IKEA lanceerde de nieuwe collectie genaamd Stockholm 2017. Met een select groepje werden we naar de locatie gebracht waar de nieuwe collectie te zien was. Na een kort ritje door het idyllische Amsterdamse landschap, kwamen we bij een woonboot terecht met werkelijk een prachtige ligging aan het water. Hier waande je jezelf niet langer in Amsterdam maar eerder in het Zweedse Stockholm. Binnen was het plaatje compleet. Schoenen uit, dikke sokken aan en heerlijk in de luie bank ploffen terwijl er in de keuken druk gekookt werd. Een ongedwongen ontspannen sfeer met een interieur om bij weg te dromen.

Om eerlijk te zijn had ik niet meteen door dat het om een IKEA collectie ging, het geheel was zo chique dat het van een peperduur merk had kunnen zijn. Niks is minder waar. De Stockholm 2017 collectie is luxe en betaalbaar. Aaibare fluwelen stoffen, handgeblazen glaswerk en rieten stoelen die stuk voor stuk uniek zijn. Dat ik de rieten stoel wilde aanschaffen, daar was ik meteen al over uit. Zodra ik in de diepe driezitter plofte en mijn benen optrok om me erin te kunnen nestelen, wist ik dat ik ook deze bank in ons nieuwe huis wil hebben. Waar ik vanmorgen nog tevreden was met de witte sprei over onze huidige bank, kan ik nu alleen nog aan de grijze, fluwelen Sandbacka bankĀ denken. De kracht van een goede collectie, zal ik maar zeggen.

Maar waar is de Stockholm 2017 collectie op gebaseerd? Het begon allemaal met het Zweedse woord Lagom, dat staat voor precies genoeg, niet te veel. Genieten van elk moment van de dag en daar de tijd voor nemen. Slow living is een mooi begrip waar we ons allemaal eens verder in zouden moeten verdiepen. Tegenwoordig zijn we veel te druk met zaken die er misschien wel niet toe doen. Sta niet alleen in het weekend in de keuken, maar neem ook doordeweeks de moeite om een uitgebreide maaltijd te bereiden. Neem ‘s avonds dat wijntje en plof met z’n allen op de bank om een goed gesprek aan te gaan. En geloof me, op de Sandbacka gaat dat vanzelf. Hij is er in drie kleuren; oranje, blauw en grijs. Hieronder nog wat sfeerbeelden van de collectie die aanstaande zaterdag, 1 april, in de winkels te koop zal zijn.

Het was voor mij de eerste keer om bij de lancering van een IKEA collectie te zijn en wat een ervaring! Bedankt, IKEA, voor deze inspirerendeĀ dag!