Ittala ijsbekers

Om te beginnen eten wij nooit ijs. Ook fruit nemen we nooit na. Dat eten we ‘s ochtends of tussendoor. Liefst vloeibaar in een beker. Toch kocht ik zes ijsbekers van Ittala in de sale, gewoon omdat ik ze mooi vond. Het bruine glas bracht me in de verleiding. Momenteel ben ik heel erg van de bruine details. Op het gebied van mode heb ik dat al langer. Ik koop bijvoorbeeld elk jaar schoenen of een sjaal in cognac kleur. Ik word daar ontzettend blij van. Dat ik het zou doorvoeren in ons interieur had ik twee weken terug nog niet kunnen bedenken. Maar het gebeurt echt. De wand op zolder heeft bruin-oranje-rode details en nu is dus ook het servies aan de beurt.

Zes ijsbekers dus. Vier bruine, 2 transparante. Daar kwamen nog eens bruine drinkglazen bij en vandaag ben ik teruggegaan naar Sprinkel + Hop in Den Haag om er bijpassende bordjes bij te zoeken. Toen ik vorige week bij haar was zag ik er verschillende soorten in de toonbank liggen. Te gek! De rest van ons servies houd ik neutraal. Het mag geen kermis worden. Wel ga ik nog op zoek naar ronde, witte borden. We hebben nu vierkante borden, al zo’n acht jaar, en ik ben toe aan rond. Ik denk dat ik bij Xenos ga kijken of Blokker. Zij hebben vaak voordelig servies (toch niet zo voordelig als ik dacht. Ik vond de perfecte borden bij Hema voor 4 euro per stuk).

De ijsbekers gebruiken we nu voor tussendoortjes (nootjes, komkommertje of soep). Voornamelijk staan ze voor de sier in de kast. Ik bedacht me net dat ze het ook leuk zouden doen als zeepbakje in de badkamer. Wie weet krijgen ze uiteindelijk een heel andere bestemming.

27 januari 2018 | Foto’s M.E