IXXI en Hannah Lemholt

Een droom die werkelijkheid wordt. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: IXXI is een samenwerking aangegaan met mijn favoriete fotografe Hannah Lemholt. Ik heb al vaker over haar verteld. Hannah werkte een tijd voor het Zweedse Lovewarriors en is daarna voor zichzelf begonnen. Afgelopen jaar opende ze haar eigen printshop en vanaf nu kan je dus ook via IXXI aan zo’n mooie print van haar komen. Volledig in stijl op een IXXI gedrukt. De fotografie van Hannah Lemholt is te herkennen aan de dromerige sfeer, meestal vrouwen of vrouwelijke voorwerpen zoals pumps of bloemen. Haar kunst heeft iets surrealistisch waar ik in ieder geval niet op uitgekeken raak. Hannah weet een foto altijd kracht bij te zetten. Ik ben gek op haar kunst.

Ik heb al het nodige werk van Hannah Lemholt bij ons in huis hangen en daar is nu een supergave IXXI bijgekomen. Manlief wilde eens iets anders dan weer een vreemde vrouw in huis dus ben ik voor pioenrozen gegaan. Deze print stond al een tijd in mijn top 5 van favorieten. De vergrijsde waas die eroverheen ligt spreekt me nog het meest aan. Ik was bang dat hij op de IXXI anders zou overkomen dan op de poster, maar de kleuren komen precies overeen. Waanzinnig mooi is hij geworden.

Voorlopig hangt de IXXI op onze slaapkamer. We hebben de plastic ophangstrip aan een houten lat bevestigd zodat we de IXXI makkelijk kunnen verplaatsen. Deze houten strip kan je ook op een plaat bevestigen met eventueel een lijst eromheen zodat je de IXXI kunt neerzetten waar je maar wilt. In verband met mijn veranderdrang is dat zeker geen overbodige luxe. 😉

Foto’s ME en IXXI