Jungle in huis

Afgelopen weekend waren we in Antwerpen. Tot vorig jaar kwamen we er om het weekend, maar daarna waren we er niet meer geweest. Wat een gemis. Ik was zo blij om weer in deze stad te zijn. Het leuke van zo’n lange afwezigheid was het bezoeken van onze oude adresjes en de nieuwe ontdekken. Zo vond ik bij een winkel dit boek over planten in het interieur. Wonder Planten heet het en behalve planten staan er ook mooie sfeerbeelden van interieurs in.

Ik hou van planten maar niet van de geijkte soorten – orchideeën en cactussen niet meegerekend. Als er groen in huis komt, dan wil ik het ook meteen groots hebben. En dat is precies wat dit boek ook laat zien. Grote, tropische planten in het interieur.

Een (te) grote tropische plant stond al een tijdje op mijn wensenlijstje. Ik heb mezelf steeds gezegd om te wachten met het aanschaffen van zo’n grote plant tot we verhuisd zijn. Maar ja, als je geen nieuw huis kunt vinden dan begint het toch wel steeds meer te kriebelen, zeker met zo’n gaaf boek vol inspiratie. En dus heb ik alsnog een veel te grote plant aangeschaft (een Strelitzia Nicolai) maar waar ik wel ontzettend blij mee ben. Ik hoop er straks een lichte plek voor te krijgen waar hij kan uitgroeien tot een reus. Hij mag wat mij betreft de hele woonkamer in beslag nemen. Heerlijk vind ik de sfeer die deze planten aan het interieur geven. Alsof we terug zijn in de tropen.

Ik heb mijn plant bij 123kamerplanten.com gekocht. Je kan ervoor kiezen om je plant thuis of op je werk te laten bezorgen, maar ophalen bij de groothandel zelf kan ook. Bel wel eerst of ze jouw plant op voorraad hebben. Andere adresjes waar je jouw plant online kunt aanschaffen zijn Fleur.nl en Plantje.

Hieronder wat sfeerbeelden die ik via Pinterest vond. Laat het me gerust weten als je de originele bron kent want ik zou graag meer van onderstaande interieurs zien:

Foto’s via Pinterest, Wonder Planten en bij ons thuis