Kähler

Afgelopen zomer waren we in Denemarken waar met name ik mijn hart heb opgehaald met Deens design. Wat in Nederland nog niet te koop was, kon je daar overal kopen. Met de nadruk op was, want nu heeft Nederland er een mooi Scandinavisch merk bij. De producten van Kähler Design zijn nu ook in ons eigen land te koop. Toch wel een fijn idee om geen 6 uur te hoeven rijden voor een winkel. Al gaan wij dit voorjaar alsnog naar Denemarken toe. Het land heeft mijn hart veroverd. De rust, ruimte en mooie winkels zijn erg goed bevallen.

Ik zal je een beetje achtergrondinformatie geven. Ik vind het persoonlijk namelijk leuk om ook de geschiedenis van een merk te weten. Kähler Design werd in 1839 opgericht door Hans Joachim Kähler, in Denemarken. Hij was een pottenbakker met visie. Later namen zijn zoons het bedrijf over. Zijn visie is echter nooit verloren gegaan. Bij Kähler Design willen ze hun concurrenten steeds een stapje voorblijven door een grote collectie op de markt te brengen en samen te werken met designers. Ze willen producten voor ons ontwerpen die niet alleen nu hun waarde hebben, maar altijd hun waarde zullen blijven behouden. Kähler Design blinkt uit op het gebied van keramiek en is een absolute voorloper in deze branche. Ze spelen net als de mode industrie in op onze behoeftes en de laatste trends. In hun assortiment vind je onder andere vazen, schalen, servies en deze leuke lichthuisjes.

De lichthuisjes – ontworpen door Mette Bache en Barbara Becker – duiken deze winter in steeds meer Nederlandse huishoudens op. Logisch, want ze zorgen voor een mooie sfeer. De combinatie van het strakke design en het zachte licht dat door de openingen schijnt, is helemaal van nu. Ze staan leuk rond de feestdagen maar ook ver daarna. Deze keramieke huisjes kan je gerust de hele winter laten staan. Er zijn heel wat modellen om met elkaar te combineren. De Urbania collectie breidt zich namelijk elk jaar verder uit. Ik heb nu het pakhuis en daar wil ik nog een klein huisje bijkopen. Het zijn unieke kunstwerkjes omdat elke opening met de hand is uitgesneden. Daar hou ik van. Het maakt zo’n object net even anders.

Ik kreeg al de nodige vragen waar de huisjes in Nederland te koop zijn. Je kan ze bestellen op de website van Kahlerdesign.com waar ze natuurlijk de grootse keuze hebben. Wil je toch liever in Nederland bestellen, dan zijn Scandinavian Design Center en Uit t Noorden een goede optie.

18 december 2017 | Foto’s Kähler en M.E