Karup – Deens design

Voor het Deense Designmerk Karup mocht ik een aantal producten fotograferen. De opdracht op zich was al leuk genoeg maar dat wil ik natuurlijk ook met jullie delen. De meubels van Karup verdienen namelijk alle aandacht. Ik kende het merk al een tijdje en kan me erg vinden in hun creatieve ontwerpen. Ze maken voornamelijk meubels die op meerdere manieren te gebruiken zijn. De basis is negen van de tien keer een matras die door middel van riemen omgeturnd kan worden in een stoel of daybed.

De stoel op de foto’s is de Buckle-Up chair. Deze stoel bestaat uit twee matrassen en twee riemen. De matrassen zijn in veel verschillende kleuren te bestellen waardoor je jouw stoel een eigen look geeft. Ik heb gekozen voor een naturel tintje omdat dit het best bij de rest van ons interieur past maar er zijn talloos veel combinaties mogelijk. Achteraf gezien was een roze matras met naturel ook mooi geweest, zeker nu ik in mijn roze periode zit.

De matrassen zijn zo gemaakt dat ze zichzelf reinigen door ze om de drie weken een nachtje plat neer te leggen. De volgende dag rol je de matras eventueel weer terug in zijn functie als rugleuning. En of het lekker zit? Ik heb weleens stoelen mogen fotograferen die dus echt voor geen meter zaten, maar deze Buckle-Up chair zit dus wel lekker. Ik durfde eerst niet zo goed tegen de leuning aan te zitten, bang dat de riemen zouden breken, maar dit is echt geen probleem. De matrassen zijn zodanig ontworpen – logisch – dat ze als stoel gebruikt kunnen worden. En het zit nog comfortabel ook. Vooral standje daybed. Theetje in je hand en boekje erbij… heerlijk, serieus. Dus mocht je nog zo’n handig meubel zoeken? Op de site van Karup vind je nog veel meer multifunctioneel design.

25 september 2017 | Foto’s M.E