KARWEI-huis

We struinen met onze klusdrang heel wat bouwmarkten af. We hebben geen directe voorkeur als het om gereedschap of materiaal gaat. Toch komen we merendeels bij KARWEI terecht. Daar hebben we zo onze eigen routine. Bart slaat meteen rechtsaf naar de boormachines en ik neem het pad verderop naar de meubels en woonaccessoires. Het komt er dus op neer dat wanneer we bij KARWEI zijn, we eerst naar al het leuke kijken en daarna pas voor het klusspul gaan. Voor Bart is een boormachine wat voor mij accessoires zijn. En ik wil altijd elke stoel uitproberen die ze hebben. Als ik dan een favoriet gevonden heb dan bel ik Bart op dat hij naar de woonhoek moet komen om te testen of hij hem ook goed vindt. Bart z’n smaak wijkt ietsje af van de mijne, maar we hebben een gezamenlijk favorieten stoeltje die er absoluut komen gaat zodra hij in een kleur verkrijgbaar is die bij ons past. Dat roepen we al twee jaar en nu – de vlag kan uit – is er een roze stoeltje van. Ik heb dus een missie dit weekend.

Dat KARWEI goed bezig is dat wisten we al. De tijd dat het slechts een bouwmarkt was die is al even voorbij. Karwei werkt aan een nieuwe look voor haar winkels waar het niet meer alleen om mannen-tools draait maar ook aandacht wordt geschonken aan interieur en met name de afwerking van een huis. Uiteindelijk liggen klussen en inrichten dicht bij elkaar. Erg blij zijn we dus dat de winkels van KARWEI steeds mooier worden. Maar het kan nog beter. Ja echt. Dit weekend opent het KARWEI-huis op de Runstraat 25 (negen straatjes) in Amsterdam. Acht weken lang kan je real-life wooninspiratie opdoen in deze pop-up store. Ervaar de style statements van dit najaar (pink, messing en fluweel) terwijl je op een bank neerploft om bij te komen van de drukte van de stad. Geef jezelf de tijd om alles in je op te nemen want er is zoveel te zien. De accessoires zijn meteen mee te nemen voor thuis en meubels kunnen ter plaatse online worden besteld.

Vandaag mocht ik alvast een kijkje komen nemen in het KARWEI-huis. Het heet terecht een “huis” want het voelt als thuis. De woontrends van dit seizoen zijn over zeven kamers en twee verdiepingen verspreid. Een enorme dosis aan inspiratie dus. Wat een pand en wat een mooie collectie. Hoewel er verschillende style statements zijn, past alles bij elkaar. Een strakke, donkergroene bank gaat perfect samen met poederroze poefs. Fijne basics en opvallende items vloeien in elkaar over alsof het zo heeft moeten zijn. KARWEI weet als geen ander hoe ze meubels, kleuren en texturen kan combineren. Ik ben niet de enige die mijn ogen heeft uitgekeken. Alles klopte; de meubels, de kleuren, de gezelligheid aan de lange eettafel en het enthousiasme van iedereen die er was. Ik ben vanmorgen met hoge verwachtingen naar het KARWEI-huis vertrokken en met een berg aan ideeën thuisgekomen.

Ik was dus vastbesloten om voor het roze stoeltje te gaan. Dit najaar/winter is roze weer terug in beeld, gecombineerd met warme bruintinten en ik hou ervan!. Bij ons op de bank liggen al fluffy roze kussens en ik kocht onlangs een stapel roze theedoeken. Bart vindt het best. Zolang er maar een mannelijke twist in het interieur zit mag ik mijn gang gaan. Dus hij ziet een roze stoeltje ook wel zitten. Alleen kwam er vandaag een kink in de kabel. In het KARWEI-huis zag ik het stoeltje in bank-vorm. Waanzinnig leuk natuurlijk maar de twijfel sloeg toe. Bankje of stoeltje? Stoeltje of bankje? Ik ga er nog een nachtje over slapen. Jullie zien vanzelf op mijn Instagram welke het is geworden.

Het KARWEI-huis is te bezoeken van 13 oktober t/m 29 november 2018. KARWEI wil dat iedereen zijn of haar woonwensen kan realiseren en daar helpen ze graag bij. Op de zaterdagen geven de stylistes interieuradvies op afspraak. Ook kan je gratis workshops volgen op de woensdag- en vrijdagmiddag. Check op de site van KARWEI het complete programma en hoe je je kan aanmelden.

Openingstijden van het KARWEI-huis:
Maandag 12.00 – 18.00 uur
Dinsdag 10.00 – 18.00 uur
Woensdag 10.00 – 18.00 uur
Donderdag 12.00 – 20.00 uur
Vrijdag 10.00 – 18.00 uur
Zaterdag 10.00 – 18.00 uur
Zondag 12.00 – 18.00 uur

12 oktober 2018 | Foto’s M.E