Kast op gevoel

We zijn eindelijk begonnen aan de buffetkast waar ik al jaren eerder aan had willen beginnen. Het begon zo’n tien jaar geleden met de verbouwing van onze keuken en woonkamer. Ik kon geen passende kast vinden dus besloten we om zelf een buffetkast te maken. Een onderkast en daarop een kast met planken voor al het prul in huis. Maar het werd niet zoals ik voor ogen had dus de onderkast verdween naar de slaapkamer en werd jarenlang een fijn dressoir waar ik gehecht aan ben geraakt.

Voor de woonkamer maakten we een andere kast die we afgelopen najaar groen verfden. Super gaaf en heel blij mee, maar toen we laatst onze marmeren salontafel kochten, kwamen we erachter dat het geel van het marmer giga vloekte bij de groene kast. De groene kast verdween naar de slaapkamer en het dressoir kwam weer naar beneden.

Hieronder volgen een paar fijne kunstlichtfoto’s want het was al laat, lekker donker, slecht licht, maar de boodschap is er:

Eerder dit jaar kochten we oude panelen die we nu ook eindelijk konden gebruiken bij het realiseren van de buffetkast. Van allerlei soorten resten hout hebben we uiteindelijk een buffetkast samengesteld die helemaal als ons voelt: een beetje slordig, chaotisch ook wel, rauw maar sierlijk en vooral functioneel. Geen werkbeschrijving dus van deze kast, hij is puur op ons gevoel gemaakt. Dat zijn voor mij persoonlijk de leukste meubelstukken; meubels die je zelf hebt bedacht en gemaakt. Elke keer dat ik naar de kast kijk dan moet ik lachen. Het is mijn ontwerp en Barts harde werken dat erin zit.

Het enige wat nog overblijft om te maken zijn de deuren en eventueel nog een rand op de kast. De deuren worden sowieso van hout waar we vervolgens glas in zullen laten zetten. Op die manier wordt de kast poes-proof en kunnen we er breekbare herinneringen in bewaren. Heb nog heel even gedacht om in plaats van glas grof kippengaas te gebruiken maar dan kunnen we de inhoud niet meer zien. Glas dus, ergens volgende maand, want eerst gaan we genieten van een opgeruimd huis tijdens de feestdagen.

Onze meubels zijn trouwens verschuifbaar, inclusief onze niet aangesloten open haard. Helaas hebben we geen goed punt om hem aan te sluiten en het gaat me toch alleen om de sfeer dus gebruiken we een echte houtkachel maar in plaats van hout branden we er kaarsen in. We kochten hem lang, lang geleden bij de Gamma. De sterren aan de wand zijn van House Doctor en kocht ik vorig jaar.

En dan eindelijk na een lange week wachten, foto’s van onze nieuwe kast (nog zonder deuren) bij normaal daglicht:

04 december 2019 | Foto’s M.E