Kerst eruit, iets nieuws erin

De kerstperiode is voorbijgevlogen bij ons. Werk en gezondheid (de landelijke griep-snotter-blech-epidemie) houden ons al vanaf oktober bezig dus de tijd ging super snel. Eind oktober was ik alvast begonnen met het ophangen van kerststerren en in november kwam mijn dennenboomposter in de woonkamer te hangen. Begin december zijn we naar de Hoge Veluwe gereden om daar een paar mooie kerstbomen uit te zoeken. Ze hebben ruim drie weken gestaan en er vallen geen naalden uit. Zo zonde om ze weg te doen, dus ik heb besloten om ze te gaan hergebruiken (meer hierover in een volgende post).

Tweede kerstdag is standaard voor ons om de woonkamer grondig op te ruimen. Alle kerst gaat er dan uit en ook gaan alle overige spullen op een grote hoop. Wat willen we houden en wat kan er weg? Wat gaat er naar de opslag en wat naar de kringloop? Het is misschien wel de meest favoriete dag van het jaar voor mij omdat ik het heerlijk vind om alles weer op orde te brengen. Oud groen eruit en nieuw groen erin, bijvoorbeeld. Ik heb besloten dat ik een heel grote plant naast de bank wil die eventueel in een nieuw huis tot een reus kan groeien. Bij de standaard tuincentra’s hebben ze alleen de dwergvarianten dus ik ga aankomende zaterdag naar een tropisch tuincentrum. Een joekel van een plant wil ik. Ben helemaal om wat groen betreft. Ik mis het echt nu de dennenbomen er niet meer staan.

Een paar weken geleden bestelde ik op Etsy een handgemaakt kussen uit Oezbekistan. Ik wilde per se een Ikat motief en ik vond een bedrijfje die ze volop maakt. Ik heb speciaal gewacht met neerleggen tot na kerst, zodat ik nog iets had om naar uit te kijken. Ook hangen de posters van Hannah Lemholt inmiddels in huis en wat een frisse bohemian wending! Geweldig zijn ze. Hannah is zo’n talent! Door haar werk krijg ik spontaan zin in de zomer, maar dan loop ik misschien iets te hard van stapel. In ieder geval is kerst het huis uit en ga ik met frisse zin het nieuwe jaar tegemoet.